Rīgā namu saimniekus par sniega un lāsteku netīrīšanu bargi sodīs

Rīgas pašvaldības policija (RPP) tuvākajās nedēļās pastiprināti kontrolēs privāto namsaimnieku darbu ēku jumtu un ietvju tīrīšanā, bargi sodot nevīžīgākos ēku īpašniekus un apsaimniekotājus, trešdien pavēstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

Bargi sodi namu īpašniekus un apsaimniekotājus gaida par nenotīrītām ietvēm pie namiem, nenolauztām lāstekām pie namiem, par sniegu, kas notīrīts no jumtiem, bet palicis uz ietvēm, kā arī par automašīnu nepareizu novietošanu, kas traucē ielu tīrīšanu un satiksmi. Sodus šajos gadījumos piemēros "bez jebkādas tolerances", uzsvēra Rīgas mērs.

Viņš atgādināja, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss par savlaicīga ēkas jumta neattīrīšanu un lāsteku nenolaušanu, kā arī netīrītām ietvēm ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām - līdz 1000 latu.

RPP pārstāve Inese Tīmane aģentūru BNS informēja, ka saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem namu īpašniekiem un apsaimniekotājiem ziemas periodā jānodrošina īpašumam piegulošajā teritorijā esošās gājēju ietves attīrīšana no sniega un ledus. Ietve no sniega un ledus jāattīra līdz brauktuves malai līdz ietves segumam un jānokaisa ar pretslīdes materiālu, kā arī jānodrošina pagalma celiņu attīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiālu. Teritorijas sakopšanas darbi jānodrošina katru dienu līdz plkst.8 un, ja nepieciešams, visas dienas laikā.

Jārūpējas arī par sniega un ledus notīrīšanu no balkoniem, lodžijām, ēku jumtiem, lāsteku nolaušanu no jumtiem, dzegām, ūdens notekcaurulēm un balkoniem.

Lai iedzīvotāju veselība netiktu apdraudēta, jānorobežo bīstamās vietas sniega, ledus un lāsteku novākšanas laikā.

Pašvaldības policija aicina autovadītājus, novietojot savus spēkratus stāvēšanai pilsētas ielās, pievērst pastiprinātu uzmanību ceļazīmēm un situācijai pilsētas ielās un pie tuvējiem namiem, būt saprotošiem un neatstāt automašīnas vietās, kur tās traucē sniega tīrīšanas darbus ielās un namu jumtu sakopšanas darbus.

Jau vēstīts, ka Rīgā pagājušā gada nogalē vien Rīgas pašvaldības policija un izpilddirekciju administratīvās inspekcijas konstatējušas 188 nenotīrītus ēku jumtus un ietves, 36 gadījumos sākta administratīvā lietvedība.

Vēl papildus šiem protokoliem administratīvās inspekcijas izteikušas vairāk nekā simts mutisku brīdinājumu nevīžīgajiem ēku un teritoriju īpašniekiem un apsaimniekotājiem.

Svarīgākais