Autobusi Rīgā kavējas līdz 25 minūtēm; trolejbusi - līdz 15 minūtēm

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) autobusi pirmdienas priekšpusdienā no plānotā kustību grafika atpaliek līdz 25 minūtēm, savukārt trolejbusi kavē nedaudz mazāk - līdz 15 minūtēm, aģentūrai BNS pastāstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš sacīja, ka kavējas atsevišķu autobusu un trolejbusu maršruti, jo sniega dēļ brauktuves joprojām ir šaurākas nekā ierasts un satiksme galvaspilsētā ir lēna. Autobusi kavējas līdz 20-25 minūtēm, trolejbusi - līdz 10-15 minūtēm no plānotā kustību grafika.

Savukārt RS tramvaji kursē atbilstoši plānotajam kustības grafikam, informēja Zaķis, piebilstot, ka rīta pusē gan bija kavēta arī tramvaju satiksme, jo Nometņu ielā pie Āgenskalna tirgus kāds autovadītājs savu spēkratu bija nepareizi novietojis stāvēšanai, tādējādi kavējot tramvaju satiksmi.

RS kopumā ir 82 maršruti ar 1862 pieturvietām, tostarp 53 autobusu maršruti un 1253 autobusu pieturvietas, 20 trolejbusu maršruti un 366 trolejbusu pieturvietas, kā arī deviņi tramvaju maršruti ar 243 pieturvietām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Latvijā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais