Kino "Rīga" 2011.gadu sāks ar filmu "Vientuļais vīrs"

Kino "Rīga" no 3.janvāra būs skatāma režisora Toma Forda filma "Vientuļais vīrs" ar Kolinu Fērtu (Colin Firth) un Džulianu Mūru (Julianne Moore) galvenajās lomās.

Filma uzņemta pēc Kristofera Aišervuda (Christopher Isherwood) 1964.gadā izdotā tāda paša nosaukuma tematiski šokējošā romāna.

"Vientuļais vīrs" ir stāsts par padrūmu angļu valodas profesoru sešdesmito gadu Losandželosā, kurš gadu pēc sava mīļotā vīrieša pēkšņās nāves nespēj samierināties ar dzīvi. Šīs brūkošās pasaules izjūtas pārņemts, Džordžs cenšas rast mierinājumu senās draudzenes Čārlijas (Džuliana Mūra) un studenta Kenija (Nikolass Holts) sabiedrībā, mēģinot patverties apkārtējā skaistuma valdzinājumā, lai no jauna uzmeklētu pamatu dzīvotgribai.

"Vientuļais vīrs" ir viena no izcilākajām, estētiski izsmalcinātākajām 2009.gada kinofilmām, kas ieguvusi 14 godalgas un 23 nominācijas starptautiskos kinofestivālos. Īpašu novērtējumu pasaulē saņēmis vizuālais noformējums un prefektā 60.gadu stilizācija, kā arī izcilie aktierdarbi - Kolins Fērts saņēmis Venēcijas kinofestivāla balvu "Volpi kauss" kā labākais aktieris un par šo lomu ticis nominēts arī Oskaram un "Zelta globusam", savukārt Džuliana Mūra nominēta "Zelta globusa" balvai par labāko otrā plāna sieviešu lomas atveidojumu.

Latvijā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Svarīgākais