Paredz reorganizēt arī Rīgas 1. vakara vidusskolu

Rīgas dome (RD) turpina skolu tīkla optimizāciju, tostarp plānojot reorganizēt Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolu, vēsta RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis.

Patlaban pašvaldībā turpinās datu analīze, veicot tālāku skolu tīkla pilnveidi Rīgā, un 1.vakara (maiņu) vidusskola ir viena no skolām, kuru varētu optimizēt. Tomēr nekādi lēmumi šajā jautājumā vēl nav pieņemti, sacīja Balamovskis.

Viņš paskaidroja, ka skolu izraudzīšana reorganizācijai norit saskaņā ar skolu tīkla optimizācijas pamatprincipiem, ņemot vērā vidusskolēnu skaita tendences nākotnē, klašu komplektu skaitu, kā arī skolu ēku tehnisko stāvokli.

Uz jautājumu par vēl kādu Rīgas skolu reorganizācijas plāniem Balamovskis nevēlējās atbildēt.

"Mēs strādājam ar 125 Rīgas skolām, veidojot kopīgu Rīgas skolu tīklu, bet nevienu konkrētu skolu negribētu nosaukt," viņš teica.

RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde arīdzan norādīja, ka jautājumā par Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolas reorganizāciju vēl nekādi lēmumi nav pieņemti, par to vēl tiks runāts optimizācijas darba grupā, kas varētu notikt šonedēļ.

Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolas direktore Mirdza Pālīte "Latvijas Avīzei" pastāstījusi, ka dome skolu plāno optimizēt jeb faktiski likvidēt no nākamā gada septembra. Skolēniem tikšot piedāvāts turpināt mācības trijās citās skolās – Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolā, Rīgas 41.vidusskolā un Rīgas 53.vidusskolā. Direktorei teikts arī, ka nākamā gada augustā viņai no darba būs jāatbrīvo visi 36 skolas pedagogi un 16 tehniskie darbinieki.

Direktore paudusi pārsteigumu par šo plānu, jo skolā mācās 445 skolēni, bet līdz šim no domes saņemtā informācija bijusi, ka tās skolas, kurās mācās vairāk par 300 skolēniem, reorganizētas netiks. Turklāt šajā skolā mācības notiek divās plūsmās gan rīta, gan vakara maiņās un neklātienē, skola nodrošina arī korekcijas klases, tostarp Iļģuciema sieviešu cietumā.

Pālīte ir arī nobažījusies par skolēnu turpmāko likteni un paudusi, ka pēc reorganizācijas mācības citās skolās turpinās labi ja 100 pašreizējo skolēnu.

Dome vēstī, ka 1899.gadā celtā skolas ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī un daudz piemērotākas telpas varētu piedāvāt vairākas citas tuvumā esošas skolas. Turklāt skola neesot noslogota visas piecas dienas nedēļā, jo to apmeklē tikai 343 skolēni dienas, vakara un neklātienes plūsmās, bet pārējās 102 ir Iļģuciema sieviešu cietuma korekcijas klašu skolnieces, kuras mācās cietumā.