Gada rīdzinieks - Rīgas "Dinamo" treneris Šuplers

© Romāns Kokšarovs

Par gada rīdzinieku šogad izvēlēts hokeja komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris slovāks Jūliuss Šuplers, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šo balvu viņš saņems Rīgas domes svinīgajā sēdē ceturtdien, kad tiks pasniegti arī pašvaldības atzinības raksti.

Šupleru par gada rīdzinieku izvēlējusies komisija, kuras sastāvā bez domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka ir arī Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, pilsētas arhitekts Jānis Dripe, sociologs Arnis Kaktiņš, žurnālisti Ina Oškāja un Viesturs Serdāns un citi sabiedrības pārstāvji.

Tādējādi tiek atzīmēts visas Rīgas "Dinamo" komandas ieguldījums pilsētas vārda popularizēšanā un pozitīva Latvijas galvaspilsētas tēla veidošanā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz vērtēšanas komisija nolēmusi ar īpašiem atzinības rakstiem novērtēt arī citu gada rīdziniekam pieteikto kandidātu paveikto. Atzinības raksti svinīgajā domes sēdē tiks pasniegti Rīgas Doma kora skolas direktoram Jānim Erenštreitam, novērtējot viņa mūža ieguldījumu Rīgas kultūras dzīvē; Mārtiņam Dambergam un Kārlim Dambergam – par Rīgas kultūrvides uzturēšanu, atjaunojot Kalnciema ielas koka apbūvi; Mārim Martinsonam – par Rīgas popularizēšanu kino nozarē.

Iepriekš gada rīdzinieka balva ir piešķirta kordiriģentam Mārim Sirmajam un režisoram Alvim Hermanim.

Svarīgākais