Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bruņinieku ielā ūdensapgādes pārtraukumi samazināsies

© Rīgas Ūdens

Ierīkojot papildu aizbīdņus izbūvējamajā ūdensvada Bruņinieku ielas trasē, izdevies samazināt pašlaik notiekošo būvdarbu gaitā nepieciešamo ūdensapgādes pārtraukumu skaitu un to skarto areālu.

Pašlaik Bruņinieku ielas ūdensvada izbūves projekts ir gandrīz pusē - remontdarbi notiek posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Avotu ielai, savukārt posmā no A. Čaka ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, ieskaitot A. Čaka un Bruņinieku ielu krustojuma komunikāciju mezgla pārbūvi, darbi jau ir pabeigti.

Kā zināms, pērn oktobrī tika sākts apjomīgais ūdensvada tīkla pārbūves Bruņinieku ielā projekts. Tā ietvaros plānots pārbūvēt ūdensvadu ar kopējo garumu 2003 metri (kopā ar pievadiem) posmos no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai un no K. Barona ielas līdz Bruņinieku ielai 94/96 (netālu no Valmieras ielas). Provizoriskais šā projekta ietvaros paredzēto darbu pabeigšanas termiņš ir jūlijs.

Projekta realizācija nodrošinās drošāku un kvalitatīvāku ūdensapgādi. Līdz šim Bruņinieku ielā kalpojušais ūdensvads ir ievērojamā vecumā - vairākos tā posmos esošais 250 mm diametra ūdensvads ir vecākais Rīgā. Piemēram, posmā no A. Čaka ielas līdz K. Barona ielai ūdensvads bija būvēts 1869. gadā, bet posmos no A. Čaka ielas līdz Avotu ielai un no Avotu ielas līdz Bruņinieku ielai 94/96 - pat 1867. gadā. Protams, tas varēja kalpot vēl gadiem, taču tikpat labi jebkurā brīdī varēja arī neizturēt slodzi. Jāpiebilst, ka Satiksmes departaments šogad plānojis Bruņinieku ielas seguma nomaiņu, un līdz šo darbu uzsākšanai bija nepieciešams savest kārtībā SIA Rīgas ūdens komunikācijas.

Būvdarbu veicēji SIA Ostas celtnieks ir ierīkojuši pagaidu ūdensvadu, līdz ar to ūdensapgādes pārtraukumi nepieciešami tikai uz ūdensvadu pārslēgšanas - no esošā uz pagaidu un pēc tam uz jauno vadu - laiku. Neskatoties uz to, remontdarbi vienalga izsaukuši apkaimes iedzīvotāju un it īpaši uzņēmēju neapmierinātību. Izvērtējot iespējas šos atslēgumus maksimāli optimizēt, SIA Rīgas ūdens rada iespējas veikt projektā izmaiņas un iebūvēt jaunajos ielas vados papildu aizbīdņus, tā samazinot to patērētāju skaitu, kuriem uz minēto pārslēgšanas laiku nepieciešams pārtraukt ūdensapgādi. Darbu veicējiem uzdots arī mobilizēties, lai šī pārslēgšanās prasītu iespējami īsāku laika periodu.

Plānots, ka pēc ūdensvada izbūves posmā no A. Čaka ielas līdz Avotu ielai būvnieki turpinās darbus uz Valmieras ielas pusi - komunikāciju mezgla pārbūve Bruņinieku un Avotu ielu krustojumā notiks mazliet vēlāk, jo tam nepieciešami vēl pavasarīgāki laika apstākļi saistībā ar satiksmes ierobežojumiem un sekojošo ielas asfaltseguma atjaunošanu. Savukārt aprīļa otrajā pusē plānots uzsākt ūdensvada izbūvi posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tostarp Bruņinieku ielas krustojumos ar Skolas un Baznīcas ielām. Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, pagaidām būvdarbu veicējiem veiksmīgi izdodas iekļauties remontdarbu grafikā.