Pārdaugavas plūdos cietušajiem iedzīvotājiem piedāvā evakuēties

© Mārcis/laivusports.lv

Mārupītes plūdos Pārdaugavā applūdušas arī vairākas dzīvojamās mājas, kuru iedzīvotājiem Rīgas Pašvaldības policija piedāvājusi evakuēties, piedāvājot vietu, kur dzīvot, kamēr problēma ar plūdiem būs atrisināta. Tomēr cilvēki evakuēties nepiekrīt.

Vēl joprojām ir applūdis ugunsdzēsības depo, kur cīņā ar ūdens iekļūšanu ēkā izmanto arī maisus ar smiltīm. Tā kā tas palīdz tikai minimāli, ūdeni no ēkas pumpē ārā ar mašīnu.

Uz applūdušo Arkādijas parku ierodas ļoti daudz vietējo iedzīvotāju, kuri nepārtraukti filmē un fotografē, jo parks izskatās kā liels dīķis, kurā peldas pīles. Situāciju paspējis izmantot arī nra.lv aptaujātais Mārcis, kurš aptuveni divas stundas braukāja ar laivu pa parku, sporta stadionu un ceļu. „Kā izlasīju internetā par notiekošo, uzreiz izlēmu izmantot iespēju. Žēl gan, ka tas notiek uz citu nelaimes rēķina,” stāsta Mārcis, kurš jau vairākus gadus brauc ar smailīti.

Aizdambējušos cauruli plānots atbrīvot, izmantojot urbi, un pēc tam ar trosi visu izvelkot ārā. Kamēr notiek šie darbi, sakrājušos ūdeni no otras ceļa puses ar caurulēm pāri ceļam izvada upē, jo pa aizdambējušos cauruli ūdens tiek ļoti minimāli.

Pagaidām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopā ar krasta apsardzi un pašvaldības policiju cenšas darīt visu iespējamo, lai ūdens līmenis ātrāk mazinātos. Pašlaik gan tas nemainās. Postījumus apskatīt bija ieradies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Svarīgākais