Gaidāmas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos

No pirmā oktobra vienā Rīgas autobusa un trijos trolejbusu maršrutos gaidāmas izmaiņas – tiks pārdēvēts 8. maršruta trolejbuss, vairāku maršrutu trolejbusiem izveidos jaunas pieturvietas un nedaudz mainīs 25. autobusa maršrutu, liecina SIA Rīgas satiksme mājas lapā ievietotā informācija.

Turpmāk 8. maršruta trolejbusa numurs būs 27., un tam tāpat kā 9. maršruta trolejbusam būs izveidota jauna pietura – 13. janvāra iela. 27. (8.) maršruta trolejbuss, braucot no Stacijas laukuma uz Ābolu ielu, apstāsies turpat, kur 23. un 26. maršruta autobusi, bet 9. trolejbusam pietura būs turpat, kur 3. un 30. maršruta autobusiem.

Pēc maršrutu pārdēvēšanas, pasažieri, kas būs iegādājušies mēneša braukšanas biļeti tikai 8. maršruta trolejbusiem, to varēs turpināt lietot arī 27. maršruta trolejbusā, neveicot braucienu reģistrāciju.

Jauna pietura Sarkandaugava virzienā uz centru būs arī 3. maršruta trolejbusam.

No pirmā oktobra mainīs arī 25. autobusa maršrutu. Turpmāk tie uz Mārupi kursēs pa maršrutu līdz Bāriņu ielai, tālāk pa Mārupes ielu, Liepājas ielu, Mazo Nometņu ielu un tālāk pa maršrutu. Uz galapunktu Abrenes iela autobusi kursēs pa maršrutu līdz Mazajai Nometņu ielai, tālāk pa Liepājas ielu, Mārupes ielu, Bāriņu ielu un tālāk pa maršrutu.

Abos virzienos maršrutā izveidos jaunu pieturvietu Tukuma iela, kas atradīsies uz Mārupes ielas.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.