Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunciema gatvē brīnās par hidrantiem

NEREDZĒTI. Daudzu rīdzinieku izbrīnu radījuši visparastākie virszemes hidranti, kuri lielā skaitā apdzīvojuši Jaunciema gatvi © Publicitātes foto

Daudzi rīdzinieki Neatkarīgajai vaicājuši, kas tie par dīvainiem veidojumiem, kas lielā skaitā manāmi Jaunciema gatves malās. Tie ir virszemes hidranti, skaidro SIA Rīgas ūdens.

Pilsētā hidranti lielākoties ir zem ielas seguma, taču šajā gadījumā pastāv risks, ka virs tiem tiek novietota automašīna un ugunsgrēka gadījumā dzēsēji hidrantam nespēj piekļūt. Ja šāds hidrants atrodas zaļajā zonā, tad savukārt tā kape var ieaugt zālienā vai citā kultūrslānī, un brīžos, kad ugunsnelaimes likvidēšanai svarīga katra minūte, apgrūtināta pieeja ūdens ņemšanas vietai var kļūt liktenīga. Līdz ar to vietās, kur tas iespējams, lielākoties tiek ierīkoti virszemes hidranti. Kas attiecas uz to skaitu, to nosaka ārējo ūdensapgādes tīklu būvniecību reglamentējošais Latvijas būvnormatīvs Ūdensapgādes būves.

Jau tuvākajā laikā noslēgsies apjomīgais ūdensvada izbūves projekts Jaunciema gatvē. Tas izbūvēts posmā no Jaunciema gatves 326 līdz Jaunciema gatves un Gaileņu ielas krustojumam. Kopējais šī posma garums ir 5,4 kilometri, tā būvniecībā tiks ieguldīti aptuveni 2,6 miljoni eiro. No piektdienas, 11. oktobra, līdz pat 20. oktobrim tiks atjaunots ceļa segums, ierobežojot satiksmi no pagrieziena uz Carnikavu līdz Gaileņu ielai. Remontdarbi tiks veikti pa posmiem.