Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iesākts apjomīgais ūdensvada pārbūves projekts Bruņinieku ielā

© Nora Krevneva/F64 Photo Agency

Ar ūdensvada rekonstrukciju Aleksandra Čaka un Bruņinieku ielas krustojumā šonedēļ sācies ūdensvada tīkla pārbūves projekts Bruņinieku ielā.

Šajā krustojumā ūdensvads tiks pārbūvēts 35 metru garumā, darbus plānots pabeigt nākamās nedēļas laikā. Tos veicot, tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība A. Čaka ielā, virzienā no centra uz Zemitāna tiltu - braukšanai minētajā posmā būs pieejama viena josla katrā virzienā.

Projekta ietvaros plānots pārbūvēt ūdensvadu Bruņinieku ielā ar kopējo garumu 2003 metri (kopā ar pievadiem), posmos no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai un no Krišjāņa Barona ielas līdz Bruņinieku ielai 94/96 (netālu no Valmieras ielas). Šogad plānoti darbi posmā no A. Čaka ielas līdz K. Barona ielai, bet ar lielāku intensitāti darbus ir plānots atsākt 2020. gada 1. aprīlī. Provizoriskais projekta pabeigšanas termiņš ir nākamā gada jūlijs. Būvdarbu veicējiem ir uzdots nodrošināt pagaidu ūdensvada ierīkošanu, līdz ar to ūdensapgādes pārtraukumi plānoti tikai uz ūdensvadu pārslēgšanas brīžiem.

Šī projekta realizācija nepieciešama drošākas un kvalitatīvākas ūdensapgādes nodrošināšanai. Būvdarbus veiks SIA Ostas celtnieks, projekta kopējās izmaksas ir aptuveni viens miljons eiro.