Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Riga Food – gaidīti gardēžu svētki

PRIEKS ACĪM, BAUDA VĒDERAM. Plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs Riga Food ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks pavāru, pavārzeļļu, bārmeņu un tējas meistaru aizraujoši šovi, degustācijas un daudz citu izglītojošu un iedvesmojošu pasākumu © Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

No 4. līdz 7. septembrim Baltijas nozīmīgākais pārtikas industrijas notikums Riga Food 2019 Ķīpsalā pulcēs nozares profesionāļus no visas pasaules – izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 30 valstīm. Apmeklētājiem būs iespēja smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus.

Pirmo reizi Riga Food piedalīsies uzņēmumi no Baškīrijas, Lielbritānijas, Tulas apgabala, Altaja novada un Rumānijas! Šogad izstādē būs apskatāmi 13 valstu kopstendi - Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Ukrainas un Krievijas: Baškīrijas, Tulas apgabala un Altaja novada. Latvijas nacionālajā kopstendā jaunākos pārtikas produktus prezentēs 22 uzņēmumi. Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies Latvijas novadu, pārnovadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Līdztekus Riga Food 2019 plašajai ekspozīcijai notiks pavāru, pavārzeļļu, bārmeņu un tējas meistaru konkursi, aizraujoši šovi, degustācijas un daudz citu izglītojošu un iedvesmojošu pasākumu. Piemēram, pirmo reizi izstādē 4. septembrī notiks bārmeņu konkurss Labākais alus kokteilis 2019, kurā dalībniekiem būs jāpagatavo jauna, paša izdomāta alus kokteiļa recepte, par bāzes dzērienu izmantojot Latvijā ražotu alu.

Izstādes atklāšanas dienā spēkiem mērosies arī Latvijas zināmākie pavāri, proti, 4. septembrī pulksten 14 pavāru ringā kāps, kā viņi paši smejot saka, - dinozauri - Latvijā iemīļoti pavāri Lauris Aleksejevs, Raimonds Zommers, Valters Zirdziņš, Māris Jansons, Jānis Zvirbulis un Ingmārs Ladigs. «Bieži saņemam pārmetumus, ka pavāru konkursos sacenšas un savas spējas demonstrē tikai jaunie. Tāpēc šoreiz savu virtuves mākslu brīnišķīgu ēdienu gatavošanā demonstrēs Latvijā iemīļoti šefpavāri ar pamatīgu darba stāžu. Tā būs aizraujoša cīņa starp sešiem lieliskiem meistariem un vienlaikus domubiedru un draugu tikšanās ar mērķi attīstīt Latvijas kulināriju un dalīties ar zināšanām un pieredzi ar jauno paaudzi. Nepalaidiet garām šo lielisko un spraigo šovu!» stāsta Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Riga Food 2019 apmeklētāji varēs vērot ne tikai dažādus šovus un konkursus, bet arī paši iesaistīties aktivitātēs, darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus. Apmeklējot Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīciju, ikviens varēs piedalīties sviestmaižu gatavošanas maratonā Sviestmaize vieno!. Akmeņlauža ekspozīcijā interesenti varēs izmēģināt prasmes kokteiļu pagatavošanā. Savukārt 5. septembrī pulksten 12 ekspozīcijā Latvijas maize fitnesa modele un trenere Anita Pužule lauzīs stereotipus par maizes lietošanu ikdienā.

Riga Food rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1.