Rīgā atklāj jaunu ugunsdzēsēju depo

ESAM GATAVI. Valsts prezidents Raimonds Vējonis un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pārgriež svinīgo atklāšanas © Oksana DŽADANA, F64 Photo Agency

Jaunas ēkas atklāšana vienmēr ir jauns sākums, tas liecina par attīstību un nākotni. Ugunsdzēsēji ik dienu plecu pie pleca sadarbojas, lai rūpētos par sabiedrības drošību. Vakar Jaunpils ielā 13 svinīgi atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo, kas ir pirmais šajā gadsimtā uzbūvētais ugunsdzēsēju depo Rīgā un septītais jaunuzceltais depo Latvijā.

Jaunpils ielas depo un administratīvo telpu būvniecība sākās 2016. gada decembrī. Ēkas celtniecības izmaksas ir 5 107 852 eiro. Depo telpās ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem un speciālo automobiļu apkopes zona, kā arī 30 metrus augsts tornis šļūteņu žāvēšanai, kā VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš apsolīja, pavisam drīz augstajā tornī plīvos Latvijas karogs.

«Jūs ikdienā darāt ļoti nozīmīgu darbu - glābjat cilvēku dzīvības, nedomājot par sevi, savām ģimenēm. Tajā brīdī jums pats svarīgākais ir izglābt cita cilvēka dzīvību. Viens jauns dienesta objekts tiek atklāts, lai iekšējās drošības apstākļos mēs varētu būt droši par sevi, savu ģimeni un valsti,» Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar asarām acīs sacīja savu svinīgo uzrunu.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pateicās ugunsdzēsējiem par profesionalitāti, patriotismu pret valsti un pienākumu pret cilvēkiem: «Nav lielākas vērtības par cilvēka dzīvību, īstenībā, cilvēka dzīvība nav novērtējuma. Arī jūsu darbs nav novērtējams. Jūs veltāt savu laiku darbam, jūs atņemat laiku ģimenei, jūs par saviem līdzekļiem remontējat telpas. Jaunā depo uzcelšana ir solis uz priekšu. Šis ir pareizais virziens, kurā mums jāstrādā. Pienāks diena, kad mēs varēsim teikt, ka VUGD ir atbilstošā līmenī, mēs esam nodrošināti, mums viss ir!»

Jaunā depo svinīgās atklāšanas pasākuma laikā VUGD godināja cilvēkus, kas ir veicinājuši dienesta attīstību, snieguši ieguldījumu un sadarbojas ar VUGD, lai ik dienu rūpētos par sabiedrības drošību. VUGD apbalvojums - zelta zīme Par nopelniem - tika pasniegts Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktorei Lienei Cipulei un Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam Jurim Lūkasam. Savukārt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs tika apbalvots ar sudraba zīmi Par nopelniem.