Dārza svētki ieskandina bērnu slimnīcas 120. jubilejas svinības

LĪKSMO VISI. Līdztekus fiziskajām aktivitātēm bērni varēja piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt spēles, kā arī iemūžināt svinības interesantās fotogrāfijās un vērot burbuļu šovu © Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Jau piekto gadu pēc kārtas bērnu slimnīcas Dārza svētki pulcēja kopā simtiem apmeklētāju – mazos pacientus, vecākus un slimnīcas personālu, lai kopīgi atzīmētu Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un dažādotu slimnīcā pavadīto laiku. Svētku sajūtu nodrošināja atrakcijas bērniem, veselīgās pusdienas, burbuļu šovs un dažādas fiziskas aktivitātes.

«Bērnu slimnīca šogad svin 120 gadu jubileju, un kopā ar ziedotājiem un mazajiem pacientiem esam iecerējuši vairākus svētku pasākumus. Dārza svētki šogad atklāj jubilejas svinības. Bez sabiedrības atbalsta un ziedojumiem bērnu slimnīcā nebūtu izdevies īstenot daudzas bērnu veselībai un labsajūtai svarīgas lietas, un esam pateicīgi ikvienam, kurš šo gadu laikā ir nācis palīgā. Mums tas ir ļoti, ļoti svarīgi, jo kopā ir izdevies palīdzēt simtiem priekšlaikus dzimušo bērniņu, kā arī nodrošināt Vecāku mājas darbu! Sabiedrības atbalsts joprojām ir svarīgs, jo ik gadu vairāk nekā 300 bērniem ir nepieciešami ziedojumi, lai uzlabotu veselību. Arī bērnu slimnīcas attīstība nākamajos 120 gados nav iedomājama bez ziedojumiem, un jau šobrīd top jauni projekti, kas būtiski uzlabos mazo pacientu un viņu vecāku labsajūtu un ārstniecību slimnīcā,» stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Jau 18 gadus BKUS darbojas Bērnu slimnīcas fonds. Katru dienu slimnīcā tiek pieņemti apmēram 1000 mazo pacientu, kas ir guvuši dažādas traumas. Bērnu slimnīcas fonda vadītāja informē, ka pagājušajā gadā ziedojumos izdevies piesaistīt 799 648 eiro. Piecos gados, kopš izveidota Vecāku māja, tur nakšņojuši 4004 vecāki, no kuriem 30% ir bijuši tēti. Nākamajos gados ir plānots uzlabot ne tikai virtuvi, bet arī ēdienkarti, ēdināšanu un vēl dažādas tamlīdzīgas lietas. Svarīga ir pacientu pieredze, lai varētu iegūt pacientu viedokli par to, kas slimnīcā ir labs un kas arī nav tik labs, kas būtu vēl attīstāms un pie kā vajadzētu piestrādāt.

«Pats galvenais ir tas, ka mēs varam kopā piedzīvot gan svētkus, gan arī būt kopā tādos brīžos, kad kādam ir nepieciešama palīdzība. Ir ļoti daudz nopietnu lietu bērnu slimnīcā, kas notiek, bet ir ļoti svarīgi svinēt arī svētkus un priecāties, jo prieks tiešām palīdz bērniem veseļoties,» piebilda L. Dambiņa.

Dārza svētku apmeklētājus uzrunāja arī ilggadēja slimnīcas bērnu fonda atbalstītāja Iveta Vējone: «Mūsu dzīve sastāv no maziem priekiem, kurus mēs radām sev paši vai kurus palīdz mums radīt mūsu tuvinieki, draugi. Tādi emocionāli pārdzīvojumi, tāds atbalsts, tas ļauj mums visiem pārvarēt lielākas vai mazākas grūtības. Nokļūšana slimnīcā ne lielam, ne mazam, es domāju, nav tas jaukākais brīdis, īpaši tādā laikā, kad spīd saule un gribas iet ārā, spēlēties, braukt ar riteni, dauzīties. Tāpēc smiesimies, smaidīsim un būsim labā noskaņojumā, jo mēs taču zinām, ka pozitīvas emocijas arī paātrina atveseļošanās procesu.»

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.