Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par drošsirdīgu rīcību ģimenes konflikta laikā prēmēs četrus RPP darbiniekus

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Četriem Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekiem plānots piešķirt prēmijas par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību kāda ģimenes konflikta laikā, noskaidroja aģentūra LETA.

Prēmiju piešķiršanu atbalstījusi Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja. Ziņojumā komitejai RPP vadītājs Juris Lūkass skaidrojis, ka 10.decembrī RPP Vidzemes pārvalde saņēma informāciju, ka starp vīrieti un sievieti ir noticis konflikts, kura laikā vīrietis ir paņēmis bērnu un devies prom. Turklāt vīrietim rokās bijis nazis.

Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka vīrietis veicis noziedzīgus nodarījumus pret sievieti un nolaupījis sievietes bērnu. Informācija tika nodota RPP Latgales pārvaldes dežurantam, kā arī SIA "Rīgas satiksme" dispečerei, nolūkā apziņot sabiedriskā transporta vadītājus par iespējamu šī vīrieša pārvietošanos ar sabiedrisko transportu.

Neilgi pēc tam aizdomās turētā persona tika aizturēta. Pārmeklējot personu, tika atrasti divi naži un gāzes baloniņš. Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī.

Kā skaidris Lūkass, izvērtējot notikuma materiālus, secināms, ka policijas inspektori Rihards Labans, Alens Agejevs, Kaspars Beļikovs un Ritvars Stangainis rīkojušies drošsirdīgi un pašaizliedzīgi, operatīvi atrisinot radušos situāciju, kā arī nodrošinot, ka sievietes un bērna drošībai nedraud briesmas.

Līdz ar to RPP lūdza rast iespēju prēmēt tiesībsargus 60% apmērā no mēnešalgas. Prēmijas paredzēts izmaksāt no RPP budžeta līdzekļiem.

Gala lēmumu par prēmiju izmaksu vēl jāpieņem Rīgas domei.