Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Noslēgusies vērienīgā Krasta ielas ūdensvada renovācija

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Krasta ielā noslēgusies dzelzsbetona ūdensvada atjaunošana ar beztranšejas metodi – šo pirmdien saņemta vēstule no būvniekiem par darbu pabeigšanu.

Par spīti nelieliem tehniska rakstura sarežģījumiem, kas bija saistīti ar papildu apbraucamo ceļu izbūvi Krasta ielas apkaimē, darbi pabeigti laikā. Kopējais šī investīciju projekta apjoms - aptuveni 1,2 miljoni eiro.

Šī projekta ietvaros tika renovēts ūdensvads posmā no Ogres ielas līdz Salu tilta satiksmes pārvada uzbrauktuvei virzienā uz Lāčplēša ielu. Kopējais renovējamā posma garums - 2135 metri. Ūdensvada renovācija bija nepieciešama ūdenspiegādes drošības un kvalitātes uzlabošanai. Projekta ietvaros tika pārbūvēti arī divi ūdens iztukšošanas mezgli, kā arī izbūvēti divi pazemes tipa ugunsdzēsības hidranti un divi automātiskie atgaisotāji, nomainīti aizbīdņi un komunikāciju mezgli. Šie darbi lielākoties tika veikti ar beztranšejas metodi, savu laiku nokalpojušā ūdensvada vietā ievelkot jaunu cauruli. Ūdensapgādes pārtraukums šīs apkaimes objektiem nebija nepieciešams, arī apgrūtinājumi satiksmei praktiski neradās.