Rīgā pārbūvē Juglas un Malienas ielu krustojumu

Šonedēļ uzsākta Juglas ielas un Malienas ielas krustojuma rekonstrukcija, lai turpmāk to varētu regulēt ar luksofora palīdzību. Krustojuma tuvumā esošajām sabiedriskā transporta pieturvietām izbūvēs apstāšanās "kabatas" un luksofora darbība būs tieši atkarīga no satiksmes intensitātes.

Juglas ielas un Malienas ielas krustojuma rekonstrukcija nepieciešama, jo pēc Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma pabeigšanas strauji pieaugusi satiksmes intensitāte pa Juglas ielu un autovadītājiem, kas brauc pa Malienas ielu ir apgrūtinoši iekļauties satiksmes plūsmā uz Juglas ielas. Problēmas radušās arī gājējiem, šķērsojot Juglas ielu, skaidro Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rekonstrukcijas laikā uz ietvēm uzstādīs gājēju drošības barjeras un gājēju pāreju aprīkos ar vājredzīgo gājēju satiksmei paredzētām skaņas iekārtām.

Lai luksofors darbotos atbilstoši satiksmes intensitātei, Malienas ielas brauktuves segumā iestrādās induktīvās cilpas, kas būs pieslēgtas luksoforu kontrolierim. Tās darbosies kā sensori un uzskaitīs mašīnas.

Rekonstrukcijas darbu laikā transporta līdzekļu satiksme krustojumā pārtraukta netiks. Paredzēts, ka krustojumu pabeigs novembrī.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.