Atklāj pirmo jaunā koncepta K Senukai veikalu Latvijā

© Foto: Evija TRIFANOVA

Pēc ievērojamas modernizācijas š.g. 2. decembrī durvis vērs Kesko Senukai Latvia pirmais jaunā koncepta veikals, kas atradīsies Lucavsalā (bijušā K-rauta veikala vietā). Mūsdienīgais iepirkšanās centrs visai ģimenei ir pieredzējis virkni būtisku pārvērtību, divreiz paplašinot preču klāstu, ieviešot jaunas preču kategorijas un līdz šim nebijušus pakalpojumus.

Investēti 3,3 miljoni eiro

Veikala, kas turpmāk darbosies ar nosaukumu K Senukai, modernizācijā Baltijā lielākā celtniecības, remontdarbu un sadzīves preču veikalu tīkla pārvaldītājs Kesko Senukai ieguldīja 3,3 miljonus eiro.

Jaunais iepirkšanās centrs piedāvās ne vien ievērojami plašāku pakalpojumu klāstu un augstu apkalpošanas kvalitāti, bet aicinās arī ģimenes pavadīt laiku kopā, kopīgi meklējot jaunas idejas mājokļa iekārtošanai. K Senukai plašajā ap 50 000 dažādu preču klāstā ikviens ģimenes loceklis atradīs meklēto. Lai nodrošinātu patērētājiem lielākās izvēles iespējas un vienreizēju iepirkšanās pieredzi, izveidota sadarbība ar vairāk nekā 2000 piegādātājiem un partneriem, lielākoties no Eiropas valstīm, tostarp daudziem vietējiem piegādātājiem. Veikala plauktos būs atrodamas vairāk nekā 1000 vietējo piegādātāju preces, tajā skaitā tādu zīmolu kā Lode, SAKRET, RILAK, Spodrība, TENAPORS, TENAX, VITO, Brikers, Žogu fabrika, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas finieris, Brabantia un daudzi citi.

Plašāks piedāvājums mājai un ģimenei

Jaunajā iepirkšanās centrā visai ģimenei telpas pēc modernizācijas ir kļuvušas plašākas, gaišākas un mājīgākas, turklāt tagad, pateicoties īpašām norādēm, tajās ir ērti pārvietoties un var ātri atrast interesējošās nodaļas. Virkne jaunu preču kategoriju, tostarp plašs mājas interjera un sadzīves preču klāsts - virtuves piederumi un trauki, sezonālas dekorācijas (plaša Ziemassvētku rotājumu izvēle), mājas tekstils, visu veidu paklāji, moderni gaismas ķermeņi, kā arī īpašs jaunums - plašs baltās tehnikas klāsts patiesi ļauj iegādāties visu mājokļa iekārtošanai nepieciešamo vienuviet. Izveidota arī bērnu preču nodaļa. Tāpat kā līdz šim veikals piedāvās plašu būvmateriālu sortimentu - tapetes, krāsas, grīdas segumi, flīzes, darbarīki u.c. gan būvniecības un remontdarbu profesionāļiem, gan tiem, kas paši iekārto savus mājokļus.

Vēl patīkamāku iepirkšanās pieredzi nodrošinās jaunais Drive-in pakalpojums - iespēja veikala ārtelpu teritorijā iebraukt ar auto un preces lielā apjomā uzreiz ievietot savā automašīnā. Savukārt dārza mīļus sezonas laikā iepriecinās vēl plašāka āra dārza nodaļa ar atsevišķām kasēm un papildu nodalītām ieejām.

K-rauta vietā nāk K Senukai

Kā ziņots iepriekš, Kesko Senukai šā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra Kesko Group pārņēma astoņu K-rauta veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu juridisko nosaukumu - bijušais Rautakesko Latvijā ir pārdēvēts par Kesko Senukai Latvia, Igaunijas kompānija kļuvusi par Kesko Senukai Estonia, bet Lietuvā darbojas Kesko Senukai Lithuania.

Kopumā visu veikalu modernizācijā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā līdz 2020. gadam Kesko Senukai plāno ieguldīt investīcijas vairāk nekā 100 miljonu eiro apmērā. Pašlaik Kesko Senukai pārvaldītajā mazumtirdzniecības tīklā ietilpst 101 veikals Baltijā un 20 OMA veikali Baltkrievijā. 2015. gadā Kesko Senukai tīkla kopējais apgrozījums veidoja 583 miljonus eiro.



Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.