Rīgā sportos arī naktī

SPORTISKI NOSKAŅOTI. «Mūsu pilsēta kļūst arvien sportiskāka. To apliecina ne tikai infrastruktūras attīstība, sporta infrastruktūras pieaugums katru gadu, bet arī tas, ka tā tiek aktīvi izmantota un piepildīta,» saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldes priekšniece Dina Vīksna. No kreisās biedrības Baltic Event projektu vadītājs Lauris Madžulis, Rīgas mērs Nils Ušakovs un biedrības Notikumu aģentūra valdes loceklis Gatis Dzeguze © Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

«Padarīsim Rīgā sportu kā daļu no nakts izklaidēm, tādā veidā konkurējot ar citiem pasākumiem, kas nav tik sportiski,» smaidīgi saka Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Šosestdien Rīgā sesto reizi norisināsies Rīgas sporta nakts. Papildus dienas pasākumiem un jau ierastām aktivitātēm naktī varēs ar skrituļslidām, skrituļdēļiem un citiem braucamrīkiem bizot pa Brīvības ielu.

Rīgas sporta naktī no plkst. 12 dienā varēs apskatīt un izmēģināt nestandarta sporta veidus, uzzināt informāciju par sporta aktivitātēm, aktīvu dzīvesveidu un veselību. Pasākumā piedalīsies vairākas sporta un veselīga dzīvesveida organizācijas, zināmi atlēti, kā arī veterāni. «Cilvēki iziet pasākumam cauri un iepazīstas ar ko jaunu. Šeit redzēsim sporta veidus, sākot ar kērlingu un beidzot ar dažādiem ekstrēmajiem,» skaidro biedrības Notikumu aģentūra valdes loceklis Gatis Dzeguze, kas piedalās Rīgas sporta nakts organizēšanā. G. Dzeguze norāda, ka aktivitātes būs teritorijā no Brīvības pieminekļa līdz Kronvalda parkam. Varēs arī vērot airēšanas sacensības starp Rīgas Domes un Saeimas deputātiem. Pasākumu organizētājs stāsta, ka katru gadu Rīgas sporta nakti apmeklē aptuveni 10 000 cilvēku.

«Ņemot vērā, ka mums izdevies nomainīt asfalta segumu lielākajā daļā no Brīvības ielas, izmantosim šo vietu, lai ļautu rīdziniekiem tur, kur viņi parasti nevar pārvietoties ar skrituļslidām vai, piemēram, skeitbordiem, to darīt,» par jauninājumu Rīgas sporta naktī saka N. Ušakovs. Varēs braukt posmā no tirdzniecības parka Alfa līdz VEF un atpakaļ. Aplis kopumā ir aptuveni piecus kilometrus garš. Pulcēšanās sāksies plkst. 20, bet pirmais starts - 23. «Ja šis pasākums izdosies, padarīsim to par regulāru,» saka Rīgas mērs. Pasākums norisināsies līdz trijiem naktī, tāpēc būs papildu sabiedriskā transporta reisi. Šobrīd sacensībām reģistrējušies gandrīz 500 cilvēki, ziņo biedrības Baltic Event projektu vadītājs Lauris Madžulis.

***

Fakti

• Rīgas sporta nakts norisinās sesto reizi

• Pirmie pasākumi sestdien no plkst. 12

• Ar tiem atklāj arī Eiropas sporta nedēļu

• Aktivitātes būs no Brīvības pieminekļa līdz Kronvalda parkam

• Otro reizi norisināsies sportistu gājiens

• Oficiālā atklāšana būs plkst. 17 pie Brīvības pieminekļa

• Dalībai sacensībām var pieteikties sportanakts.lv

• Ap plkst. 20 pulcēšanās pie Alfas nakts braucienam

• Nakts brauciena sākums plkst. 23

• Papildu transports kursēs līdz trijiem naktī

• Braucienam var reģistrēties riga.lv



Svarīgākais