Lattelecom Rīgas maratons aicina skolēnus

© F64

Lattelecom Rīgas maratons 2016 notiks 15. maijā, un šobrīd jau notiek aktīvi treniņi, lai palīdzētu skrējējiem tam sagatavoties.

Domājot par jauno skrējēju un maratonistu paaudzi, kā arī iespējām skriešanas svētkus padarīt pieejamus ikvienam, Lattelecom Rīgas maratons sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Latvijas Sporta federāciju padomi aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas sacensties Latvijas Skolu kausā. Kausa izcīņas ietvaros 2500 bērniem (1500 skolēniem no Rīgas un 1000 skolēniem no skolām ārpus Rīgas) būs iespēja piedalīties Lattelecom Rīgas maratonā 6 km distancē vai Rimi bērnu dienas Ģimeņu skrējienā par pazeminātu dalības maksu – 1,50 eiro. Pārējo dalības maksu sedz Rīgas dome un Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Lattelecom Rīgas maratona organizatoriem.

Pieteikties Lattelecom Rīgas maratonam var līdz 14. maija vakaram, taču tiem skolēniem, kas vēlas izmantot iespēju piedalīties maratonā par pazeminātu dalības maksu, jāpiesakās līdz 22. aprīlim, sūtot informāciju par skolas komandu maratona organizatoriem uz epastu: marathon@necom.lv (norādot skolas nosaukumu, plānoto dalībnieku skaitu komandā un kontaktpersonas datus). Maksimālais vienas skolas komandu dalībnieku skaits nav noteikts, bet tradicionāli lielākās komandas pulcējušas līdz pat 200 dalībnieku.



Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais