Par sliktiem taksometriem varēs pasūdzēties internetā

Atklāts jauns portāls www.sliktitaksi.lv, kur iedzīvotāji aicināti sniegt informāciju par to, kad, kā un kuras firmas taksometri viņus ir apkrāpuši. Par to šorīt Rīgas domes prezidija ārkārtas sēdē informēja SIA Baltic Taxi līdzīpašnieks Bertolds Fliks.

Jaunajā portālā ikviens iedzīvotājs var sniegt sūdzību par pārkāpumiem, ko veikuši taksometru vadītāji vai taksometru pārvadājumu firmas. Lai to izdarītu, ir jānorāda firma, kuras pārstāvji veikuši pārkāpumu, sūdzības temats, notikušā apraksts, informācijas sniedzēja vārds un e-pasta adrese.

B. Fliks vērsa valsts un pašvaldības policijas pārstāvju uzmanību uz jauno portālu, jo tajā pieejamā informācija var būt noderīga vainīgo personu saukšanai pie atbildības.

Prezidija sēdes laikā Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs informēja, ka policija ir izveidojusi sliktāko taksometru firmu topu, kurā pirmās divas vietas ieņem SIA Rīgas taksometru sabiedrība un AS Rīgas taksometru parks. Topa galvgalī esošo taksometru firmu darbinieki visvairāk reižu ir pārkāpuši dažādus noteikumus un par tiem saņemts visvairāk sūdzību. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietniece Rudīte Reveliņa gan norādīja, ka šādi topi nav objektīvs rādītājs taksometru firmu darbības izvērtēšanai – jāskatās pārkāpumu skaita attiecība pret konkrētās firmas rīcībā esošo taksometru skaitu.

Svarīgākais