Dārziņos ielu apgaismojums izbūvēts 10 km garumā

Lai novērtētu paveiktos darbus un lemtu par tālākajiem apkaimes apgaismošanas plāniem, nesen Dārziņos viesojās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, aģentūras Rīgas gaisma direktors Jānis Drulle un citas pašvaldības amatpersonas © F64

Jau ceturto gadu Dārziņu apkaimē notiek pakāpeniska ielu apgaismojuma izbūve. Šogad pašvaldība tur izbūvējusi jaunu apgaismojuma līniju vairāk nekā trīs kilometru garumā, bet četru gadu laikā darba bilance ir apgaismojums aptuveni 10 kilometru garumā. Ir īpaši padomāts arī par to, lai vandaļi gaismekļus nevarētu apskādēt vai izsist.

Šogad jauns ielu apgaismojums ar 103 gaismekļiem izbūvēts Dārziņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Dārziņu 1. līnijai, 1. līnijas posmā no Dārziņu ielas līdz Jāņogu ielai, Jāņogu ielas posmā no Dārziņu 1. līnijas līnija līdz Dārziņu 14. līnijai un apstādījumu teritorijā pie Jāņogu ielas.

Primāri jauni gaismas ķermeni tika ierīkoti ielās, kur kursē sabiedriskais transports, pēc tam ielās, kur ir vērojama vislielākā cilvēku un transporta kustība, skaidro Rīgas gaismas direktors Jānis Drulle. Darbi turpināsies arī nākamgad. Gaismekļi ir ļoti izturīgi, tiem ir speciāla pretvandalisma aizsardzība.

2015. gadā Rīgas gaisma izbūvējusi jaunu ielu apgaismojumu arī Pļavnieku apkaimē, Lucavsalā, Bāriņu ielā, Uzvaras bulvārī, Strazdumuižā un Mežaparka atpūtas teritorijā (apgaismojuma izbūve turpināsies 2016. gadā). Vēl turpinās apgaismojuma ierīkošana Uzvaras parkā, A. Deglava ielas izgāztuves rekultivācijas ietvaros un Daugavas promenādē. Darbus plānots pabeigt līdz gada beigām. Kopumā jauna ielu apgaismojuma uzstādīšanai Rīgas dome šogad atvēlējusi vairāk nekā 460 000 eiro.

«Apgaismojuma tīkla izbūve Dārziņos noteikti uzlabos iedzīvotāju dzīves apstākļus un drošības situāciju apkaimē,» ir pārliecināts Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Dārziņos nākamgad paredzēts veikt arī citus labiekārtošanas darbus, piemēram, skvērs pie dīķa iegūs mūsdienīgus vaibstus. Soliņi ir uzstādīti jau šogad, bet 2016. gadā tur tiks ierīkots bērnu laukums, savesti kārtībā celiņi nesteidzīgām pastaigām. Skvēra atjaunošanas darbos tiks piesaistīts arī ainavu arhitekts.

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Uldis Blicavs stāsta, ka darāmo darbu sarakstā ietilpst arī sabiedriskā transporta kustības pilnveide. «Bet vislielākā sāpe ir par to, ka Dārziņos vēl nav centralizētā ūdensvada un kanalizācijas,» piebilst U. Blicavs. Arī šis jautājums ir darba kārtībā.



Svarīgākais