Visvairāk snidzis Rīgā; jauni rekordi nav sasniegti

© Raitis Plauks, f64

Pagājušā diennaktī vislielākie nokrišņi bijuši Rīgā, kur sniega segas biezums pieaudzis par 22 centimetriem, sasniedzot pus metru, nra.lv informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jauns snigšanas rekords gan nav sasniegts, jo šoziem visintensīvākais sniega segas pieaugums novērots Kolkā, kur decembrī divu diennakšu laikā nosniguši 75 centimetri.

Lai arī Rīgā pagājušā diennaktī nosnigušas divas trešdaļas no februāra mēneša nokrišņu daudzuma normas, visbiezākais sniegs pašlaik ir Alūksnē – 56 centimetri. Tur pēdējo 24 stundu laikā sniega biezums palielinājies par 10 centimetriem.

Sinoptiķi prognozē, ka nokrišņi gaidāmi līdz nedēļas beigām, kad snigšana mitēsies. Tiesa sniega segas pieaugums nebūs tik straujš kā aizvadītajā diennaktī. Ceturtdien un piektdien Kurzemē gaidāms putenis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais