Rīgas kolumbārija projekts atkal apstājies

Pērn uzsāktā kolumbārija būvniecībai Mežaparkā ir jauni šķēršļi – pērnā gada sākumā to aizkavēja nesaskaņas starp būvniekiem un Rīgas domi (RD), pēc tam konflikts radās starp skiču un tehniskā projekta autoriem, bet tagad, izrādās, pelnu kapsētas celtniecībai nepietiek līdzekļu.

Neatkarīgā jau rakstīja par RD ieceri Mežaparkā būvēt pelnu kapsētu. Publicitāti šis projekts ieguva pēc tam, kad pērn februārī bez iepriekšējas saskaņošanas plānotā kolumbārija atrašanās vietā nocirta kokus. Izrādījās, ka domes pārstāvji līdz galam nebija vienojušies ar būvniekiem, kas kokus nozāģēja. Uzņēmums SIA SPN 2 gan savu vainu neatzina, tomēr piekrita kompensēt vairāk nekā 9000 latu zaudējumus.

Tomēr vēl maija sākumā kolumbārija būvniecība nebija uzsākta, jo skiču projekta autoriem radās nesaskaņas ar tehniskā projekta autoriem. Bez abu projektu autoru vienošanās nebija iespējams saņemt objekta būvatļauju.

Vasarā pelnu kapsētas būvprojektu izdevās saskaņot ar skiču projekta autori un pagājušā gada 10. augustā to akceptēja arī Rīgas pilsētas būvvaldē, stāsta RD Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Inga Ivanova. Pērn kolumbārijam bija piešķirts 122 625 latu finansējums un dome noslēdza līgumu par projekta realizācijas pirmo kārtu. Tā izmaksāja 80 062 latus. Vēl pagājušajā gadā veica telefonizācijas kabeļa izbūvi 25 000 latu vērtībā, kā arī noslēdza līgumus par autoruzraudzību un būvuzraudzību.

I. Ivanova norāda, ka visi līgumos paredzētie darbi pagājušajā gadā pabeigti. Tomēr pelnu kapsētas būvniecībai nepieciešami vēl papildu līdzekļi, jo ar apmēram 2000 latiem, kas palikuši no pērn piešķirtajiem līdzekļiem, nepietiek. Tomēr papildu finansējums 2010. gadā kolumbārija būvniecībai nav piešķirts.

Uz jautājumu, kad Rīgā varētu atklāt pelnu kapsētu, RD pārstāvji Neatkarīgajai atbildi nesniedza.