Vājredzīgi jaunieši veido savu mūziku

© F64

Šāgada starptautiskajā vājredzīgo un neredzīgo jauniešu seminārā Rīgā jaunie cilvēki apguva jaunākās tehnoloģiskās palīgierīces un programmas, ieguva padomus komunikācijā ar redzīgiem cilvēkiem un publiskās uzstāšanās mākslas paņēmienus.

No 17 pasaules valstīm desmit dienu nometnē Latvijā viesojās 64 vājredzīgi un neredzīgi jaunieši, lai piedalītos komunikācijas un tehnoloģiju seminārā, kuru nodibinājusi organizācija International Camp on Communication and Computers. «Šajās nometnēs jauniešiem no 16 līdz 20 gadiem organizē meistarklases, kuras ir noderīgas veiksmīgai integrācijai izglītības sistēmā, stājoties darbā, kā arī, kā sevi pasniegt, kā apgūt tehnoloģijas, kādas ir pieejamas cilvēkiem ar redzes problēmām,» stāsta pasākuma organizatore Latvijā, Strazdumuižas internātvidusskolas direktore Ligita Ģeida.

Nometnes dalībnieks, vājredzīgais Jakobs no Nīderlandes, piedalās tajā otro gadu un izbauda pavadīto laiku kopā ar dažādu tautu jauniešiem. Jaunietim visvairāk prieka sagādājusi savas mūzikas producēšana. Itāliete Inna novērtē padomus publiskajā runā, kuri ir ļoti noderīgi, bet visvairāk viņai patika muzeju apmeklējumi, piemēram, viesošanās Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Svarīgākais