Šodien sniegs pierims

Laika apstākļi vakar galvaspilsētā radīja ievērojamas satiksmes problēmas – uz Rīgas tiltiem bija izveidojušies pamatīgi sastrēgumi visas dienas garumā, bet sabiedriskais transports kavējās par apmēram stundu.

Iespējams, arī šorīt situācija būs līdzīga, jo gaidāms sniegs. Sinoptiķi gan sola, ka dienas laikā nokrišņi mitēsies. Sastrēgums uz Vanšu tilta centra virzienā vakar bija vērojams visas dienas garumā, liecina Rīgas domes Satiksmes vadības centra rīcībā esošā informācija. Uz Akmens tilta transportlīdzekļu kustība nebija kavēta. Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Prauliņa norāda, ka sniega laikā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, īpaši vietās ar intensīvu satiksmes plūsmu. Šādos laika apstākļos autovadītājiem ir ļoti svarīgi izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot distanci starp transportlīdzekļiem. SIA Rīgas satiksme Informācijas centra vadītāja Liene Rumpane Neatkarīgajai pastāstīja, ka kavējās visi autobusi un trolejbusi, kas kursē caur pilsētas centru. Ievērojami mazākas nobīdes no saraksta bija tramvajam – pusdienas laikā par pusstundu kavējās tramvaji, kas kursē pa K. Barona ielu, jo uz sliedēm bija salūzusi kravas automašīna. Arī šodien no rīta, iespējams, sabiedriskais transports kavēsies, norāda L. Rumpane. Kavējumu aptuvenos laikus var uzzināt, zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa pastāstīja, ka šodien sniegs pierims, nokrišņi gaidāmi tikai no rīta. 18. un 19. decembrī sniegs nav gaidāms.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais