Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ātrākais transports Rīgā – velosipēds

© F64 Photo Agency

Lai noskaidrotu izdevīgāko transportlīdzekli rīta sastrēgumstundā, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Rīgā notika satiksmes eksperiments, kurā par ātrāko transportlīdzekli atzīts velosipēds, bet par lēnāko – automašīna.

Izmantojot dažādus transportlīdzekļus – velosipēdu, sabiedrisko transportu, personisko automašīnu un citus –, vairāki rīdzinieki steidzās sasniegt noteikto galapunktu, lai noskaidrotu, kā visātrāk pārvietoties Rīgā rīta sastrēgumu laikā. 8,8 kilometrus garo posmu no Imantas visātrāk pieveica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš Rīgas centrā nonāca 22 minūtēs. Gudrā pilsētniece Ruta ar vilcienu galapunktu sasniedza 31 minūtē, bet pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ar automašīnu brauca 41 minūti. «Šo rajonu labi pārzinu, tādēļ braukt bija viegli. Sastrēgumi netraucēja, vienīgi remontdarbu dēļ Daugavgrīvas ielā dažviet nācās braukt pa ceļa braucamo daļu, samazinot ātrumu. Kad remontdarbi būs pabeigti, centrā varēs nokļūt ātrāk,» sēsties uz velosipēda aicina Rīgas mērs. Arī garākajā maršrutā no Juglas 11 kilometru distanci visātrāk nobrauca divriteņu transportlīdzeklis – gudrā pilsētnieka Anša vadītais motorollers.

Eiropas Mobilitātes nedēļa Rīgā notiek jau 12 gadu, kas līdz 22. septembrim vērsīs uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā un alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem. Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem un veloaktīvistiem.