Sarkandaugavas pārbrauktuve kļūst aizvien neciešamāka autovadītājiem

© F64 Photo Agency

Sarkandaugavas Tilta ielas dzelzceļa pārbrauktuve joprojām ir viena no lielākajiem sastrēgumu punktiem Rīgas satiksmes visintensīvākajās stundās.

Autobraucēji saskaras ar satiksmes regulēšanas problēmām, bet Satiksmes departaments informē, ka pārvada projekts tiekot pārskatīts, lai piesaistītu finansējumu.

Šonedēļ uz Tilta ielas pārbrauktuves Sarkandaugavā norisinājās ”Latvijas dzelzceļš” (LDz) organizētais sliežu ceļa pārbrauktuves remontdarbi, kuru dēļ pārbrauktuve 13. un 15. augustā bija slēgta. Taču pārbrauktuve nemitīgi liek par sevi manīt gan sabiedriskajam transportam, gan pārējiem autovadītājiem.

Problēmas sagādā situācija gan smagā transporta kustība pār pārbrauktuvi, gan novērotais tās šķērsošanas laiks. Lai atviegloti satiksmes plūsmu, Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) min iespēju par pārvadu, kas savienotu Austrumu maģistrāli ar ostas teritorijām. Izbūvējot pārvadu divos līmeņos, pēc RDSD domām, nākotnē būtiski ietekmētu kravas transporta plūsmu no centra, sākot ar 11. Novembra krastmalu. ”Šobrīd notiek satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem ”Rīga-Skulte ar pievadceļiem I kārtas” tehniskā projekta pārskaņošana, tā īstenošanai un realizācijai plānots piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu,” informē RDSD.

Pēc novērojumiem pašreiz pārbrauktuvi ne tikai kavē kravas transports, bet arī neregulārais satiksmes regulējums. Luksofori ļauj šķērsot pārbrauktuvi salīdzinoši īsā laikā un satiksmes regulētāji tumšajās vakara stundās ir slikti redzami. Jautājot, vai RDSD ir pieņemama sadarbību ar LDz, atvieglojot satiksmi uz laiku, kad vilcieni nekursē, departaments komentāru nesniedza. Jau iepriekš RDSD ar LDz bijuši starpgadījumi, kad satiksmes atvieglojumi no divām stundām lielākos sastrēgumu laikos nav ievērots, un veidotas jaunas sarunas par citu laika periodu, lai atvieglotu satiksmes plūsmu Tilta ielas un Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuvēs