Ilglaicīgas vērtības nesēji

© F64

Kvalitatīvam bruģa segumam ir ne vien funkcionāla, bet arī estētiska nozīme gan pilsētas infrastruktūrā, gan privātmājas pagalmā. SIA VENTBETONS ir viens no vecākajiem un lielākajiem savas nozares uzņēmumiem Latvijā.

 20 gadu ilgā pieredze bruģa un speciālo apmaļu izgatavošanā ļāvusi ne vien pārciest ekonomiskās lejupslīdes laiku, bet arī šogad piedzīvot fēniksa cienīgu atdzimšanu.

Ar gaišu skatu nākotnē

Uzņēmuma valdes loceklis Aldis Stankevičs neslēpj, ka krīzes gados savā ziņā nācies atkāpties no tradicionālās darbības, piemēram, atteikties no bruģa ieklāšanas pakalpojumiem, tos uzticot sadarbības partneriem. Kā redzams, jau šobrīd šie lēmumi ir nesuši augļus, jo «uzņēmums darbojas, meklē jaunus noieta tirgus un produktus un nākotnē raugās ar gaišu skatu». Pasūtījumi šobrīd nodrošināti jau līdz pat oktobrim, un A. Stankevičs pauž cerību, ka laika apstākļi ļaus aktīvi strādāt arī gada pēdējos mēnešos. «No gaisa temperatūras atkarīgas visas būvniecības nozares, jo sevišķi tā ir ielu rūpniecības sektora īpatnība, ar ko mums jārēķinās,» viņš uzsver. Galvenais pasūtītājs, kas nodrošina ražošanas apjomu, ir Ventspils pašvaldība. Aptuveni 95 procenti Ventspils ielu un pagalmu izklāti tieši ar SIA VENTBETONS ražoto bruģi. Patlaban noris intensīvs ražošanas process, lai ietves ar bruģa segumu varētu ierīkot Iecavas, Mālu, Arāju un Amatas ielās, savukārt Pulkveža ielā jāieklāj gan braucamā daļa, gan ietve.

Kvalitatīvi produkti un individuāli risinājumi

SIA VENTBETONS darbības virzieni aptver betona bruģakmeņu, ietvju un ceļa apmaļu ražošanu ietvju, ielu, ceļu, laukumu, autostāvvietu, degvielas uzpildes staciju segumu izveidei autotransportam un gājējiem. Tiek nodrošināta pilna automatizācija, sākot ar betona sagatavošanu un beidzot ar produkcijas uzkraušanu uz transporta paliktņiem. Kopumā uzņēmums ražo četru veidu betona bruģakmeņus: taisnstūra, Uni Coloc, Nostalith, Antik un dažādu veidu ietvju un brauktuvju apmales. Izstrādājumus izgatavo ar virsējo (8 mm) krāsoto slāni – melns, sarkans, brūns, zaļš, dzeltens, zils, balts, oranžs un raibs, tādējādi ļaujot īstenot arī mākslinieciskus risinājumus.

«Bruģakmens izgatavošanas specifika noteic, ka betons savu maksimālo stiprības vērtību sasniedz 28 dienās pēc ražošanas. Tā minimālais ražošanas laiks ir 28 dienas, un, ja pasūtījums veikts laikus, varam saražot bruģi ar jebkuru ornamentu,» stāsta A. Stankevičs. Plašās variācijas iespējas, augsta kvalitāte un videi draudzīga materiālu izmantošana ir uzņēmuma produktu galvenās priekšrocības. Ievērojot visas normatīvajos aktos noteiktās prasības un pareizi šo produktu ekspluatējot, tā kalpošanas termiņš var būt no 15 līdz pat 20 gadiem.

Sava amata pratēji

Stabilu uzņēmuma klientu loku veido ne tikai lielie pasūtītāji, bet arī privātmāju īpašnieki. «Tā kā mums nav veikala, cilvēki regulāri nāk uz rūpnīcu, lai aplūkotu gatavo produkciju, kas izvietota laukumā pie ražotnes. Klientam ir izvēle – var iegādāties to, kas ir jau gatavs un atrodas uz vietas, vai arī, ja laiks atļauj, varam piedāvāt tieši viņam izgatavot dažādu izmēru un krāsas bruģakmeņus,» teic A. Stankevičs. Viņš iesaka bruģa ieklāšanu uzticēt pieredzējušiem speciālistiem, bet, ja tomēr nolemts to darīt pašu spēkiem, tad konsultēties ar uzņēmumā strādājošajiem profesionāļiem, kuri neliegs padomu.

SIA VENTBETONS var lepoties ar produkcijas ražošanā nodarbināto darbinieku kolektīvu, kura stabilitāti pārmaiņu vēji nav sašūpojuši. Ražošanā ir nodarbināti desmit cilvēku, Visi, kuri iesaistīti ražošanā, ir ar stāžu virs desmit gadiem un ir sava amata pratēji. Profesionāli darbinieki nenoliedzami ir uzņēmuma lielākā vērtība, jo viņi ne tikai priecājas par mūsu veiksmēm un jūt līdzi ne tik labos brīžos, bet arī visvairāk rūpējas par produkciju, jo redz ražošanas procesa rezultātu,» ar atzinīgiem vārdiem neskopojas A. Stankevičs.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais