Ventspilī nošautais vīrietis bijis policijas redzeslokā

Ventspilī piektdien ar vairākiem šāvieniem nogalinātais vīrietis bijis policijas redzeslokā saistībā ar degvielas zādzībām no naftas vada un dzelzceļa cisternām, kā arī kontrabandas cigarešu tirdzniecību, norāda Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Vīrietis arī bijis aizdomās turamais kādā kriminālprocesā par laupīšanu, taču konkrēti pret viņu lieta vēlāk izbeigta, lai gan izmeklēšana vēl turpinās. Tāpat nošautais vīrietis figurējis kādā pirms vairākiem gadiem Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes izmeklētā lietā saistībā ar degvielas zādzību, informēja Kokins.

Aizdomās par piektdien Ventspilī pastrādāto slepkavību pagaidām neviens nav aizturēts.

Policija patlaban apzina nogalinātā paziņu loku, lai noskaidrotu, vai viņam kāds nav draudējis. Turpmāk nošautā vīrieša slepkavību izmeklēs kriminālizmeklēšanas pārvalde Rīgā.

Jau vēstīts, ka Ventspilī piektdienas rītā nošauts kāds vīrietis. Policija pieļauj, ka tā varētu būt pasūtījuma slepkavība.

1966.gadā dzimušais vīrietis sašauts ap plkst.9.40 Usmas ielas nama pagalmā. Viņš vēlāk slimnīcā miris. Ierocis, no kura, iespējams, veikti šāvieni, atrasts.

Vīrieša virzienā raidīti vairāki šāvieni – divi krūtīs, viens galvā. Nogalinātais nav bijis saistīts ar uzņēmējdarbību.

Policija sākusi kriminālprocesu.

Jau vēstīts, ka Ventspils novadā Tārgales pagastā jūlija sākumā nošauts uzņēmuma "Noord Natie Ventspils Terminals" valdes loceklis 1961.gadā dzimušais Sergejs Gončarovs. Uzņēmējs nogalināts dārzkopības biedrības "Kurzeme" teritorijā, kur viņa ģimenei ir īpašums – vasaras māja. Vīrietis nošauts nevis mājā, bet tās ārpusē, kad gatavojies braukt uz darbu.

Valsts policijas priekšnieka palīdze Beāte Labinska aģentūrai BNS teica, ka izmeklēšana šaja lietā joprojām turpinās, taču presei izpaužamas informācijas nav.

Svarīgākais