Ventspilī ar daudziem pasākumiem atzīmēs Kurzemes dzejas dienas

Ventspilī muzejā un bibliotēkās nedēļas nogalē ar daudziem pasākumiem atzīmēs Kurzemes dzejas dienas.

Ventspils muzejs aģentūrai BNS pavēstīja, ka no piektdienas līdz sestdienai Herberta Dorbes memoriālais muzejs Kurzemes dzejniekiem piedāvās savas telpas kā Dzejas hosteli. Piektdienas un sestdienas vakarā dzejnieki aicināti arī uz kopīgu tēju un dzejas lasījumiem.

Savukārt Livonijas ordeņa pilī sestdien literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis interesentus iepazīstinās ar Kurzemes dzejas vēsturi, apskatot laika posmu no 19.gadsimta sākuma līdz 1945. gadam.

Pēc lekcijas klausītājiem piedāvās karstu zupu pils pavardā.

Svētdien Piejūras brīvdabas muzejs aicina kopā ar pazīstamo poētisko pasaku radītāju Māru Cielēnu un mazbānīti apceļot "Bērnības pieturas dzejā". Ieejas biļete muzejā un brauciena biļete šoreiz būs atbilstoša Dzejas dienām – paša braucēja rakstīts dzejolītis, kas būs jāuzrāda arī mazbānīša stingrajam konduktoram. Brauciena laikā būs iespēja klausīties autores lasījumu un atceļā no Kalna stacijas kopīgi apgūt tikai vilcienā dziedamo un dejojamo dziesmu.

Vairāki ar Dzejas dienām saistīti pasākumi piektdien, sestdien un svētdien notiks arī Ventspils bibliotēkās.

Piektdien Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks Brindas Ceriņas monodrāmas izrāde "Roze bez ērkšķiem". Izrāde veltīta dzejniecei Mirdzai Ķempei.

Savukārt sestdien Bērnu bibliotēkā ar mazajiem lasītājiem tiksies divkārtēja Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā ieguvēja rakstniece Māra Cielēna, bet sestdien Pārventas bibliotēkā uz poētiski muzikālu programmu "Kalendārs ar dzeguzi" un savas jaunās dzejas grāmatas atvēršanu aicina Tatjana Zamurajeva (Pleskava).

Svētdien Pārventas bibliotēkā notiks muzikāls pasākums "Vērsis uz jumta". Koncertprogrammā piedalīsies dzejnieki un mūziķi Ieva Rupenheite, Andris Akmentiņš, Eduards Liniņš, Ieva Parša un Orests Silabriedis.

Svarīgākais