Zinību dienas rītā Ventspili skāris stiprs lietus un pērkona negaiss

Zinību dienas rītā visnepatīkamākie laikapstākļi ir Ventspilī, kur stipri līst un ducina pērkons, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums Ventspils ostā līdz plkst.8.50 sasniedza 17 milimetru, un lietusgāzes turpinās. Saskaņā ar meteoroloģiskā radara datiem vēl spēcīgāk lijis uz ziemeļiem no Ventspils - Ovišraga apkaimē.

Jau vēstīts, ka Irbes jūras šaurumā daudzas stundas turpinās lietusgāzes un pērkona negaiss. Šīs lietusgāzes tagad skar arī Kurzemes ziemeļrietumus. Citviet Latvijā vietām nedaudz un īslaicīgi līst. Debesis pārsvarā klāj mākoņu sega, bet daudzviet Kurzemē un Zemgales rietumos spīd saule.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss un stipras lietusgāzes, prognozē sinoptiķi. Lietus mākoņi virzīsies no rietumiem uz austrumiem, starp tiem brīžiem uzspīdēs saule, kas gaisu sasildīs līdz +15..+19 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš; sākot no jūras piekrastes, tas pāries rietumu vējā. Negaisa laikā vietām iespējams brāzmains vējš un krusa.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.