Atpūtas iespējas visa gada garumā

© Ojārs Lūsis

Augusts ir īstais laiks, kad izbaudīt aizejošo vasaru, esot pie dabas, un uzkrāt spēkus rudens un ziemas sezonai. Un kādēļ gan lai tā nebūtu atpūta kempingā?

Ventspils Piejūras kempings piedāvā četru veidu labiekārtotas kempinga mājiņas ar dažādu veidu aprīkojumu, treileru pieslēguma vietas un telšu vietas ar kvalitatīvu servisa pakalpojumu klāstu. Turklāt šeit iespējams atpūsties ne tikai vasarā – tā kā mājiņās ir ierīkota apkure, tās par naktsmītnēm var izmantot arī ziemā.

Šogad tika paplašināta kempinga teritorija – tagad atpūtnieku rīcībā ir 10 hektāri labiekārtotas teritorijas. Pieaudzis arī viesu skaits. «Salīdzinot ar pēdējiem diviem gadiem, sevišķi 2009. gadu, kad ļoti izjutām cilvēku pirktspējas samazināšanos, šis ir ienesis pozitīvas izmaiņas. Vairāk parādās klienti no Eiropas valstīm, jo sevišķi Vācijas, Nīderlandes, Somijas. Pie mums atceļo arī pa kādam viesim no Itālijas un Francijas, šogad bija viens viesis no Kanādas. Pēdējo gadu laikā strauji pieaudzis igauņu tūristu skaits,» stāsta pārvaldnieces vietniece Zane Rendeniece.

Ventspils Piejūras kempingā viesiem tiek piedāvātas 43 labiekārtotas kempinga mājiņas. Visplašākās ir Kāpa Lukss ar trim istabām, virtuvi ar ledusskapi un traukiem, ēdamtelpu, sanitāro mezglu un satelīttelevīziju. Nedaudz mazākas ir mājiņas Aleja I un Aleja II. Aleja I ir ar divām istabām, virtuvi ar ledusskapi, nelielu ēdamistabu un sanitāro mezglu, savukārt Aleja II atšķiras tikai ar to, ka mājiņā nav dušas. Padomāts arī par studentiem un tiem ceļotājiem, kuri atpūšas un ceļo ar nelielu budžetu – viņiem atsevišķi mājiņas Mētras, kas ir tipiskas kempinga mājas ar četrām gultasvietām. Labierīcības pieejamas kopējā servisa ēkā. Šīs mājiņas atšķirībā no iepriekš nosauktajām pieejamas tikai vasaras sezonā, jo nav apsildāmas.

Kempinga teritorijā pieejamas 100 treileru vietas ar elektrības pieslēgumiem un ap 300 telšu vietu. Neatkarīgi no tā, vai viesi izvēlējušies atpūsties teltī, treilerā vai mājiņā, visiem pieejami servisa ēkas pakalpojumi: virtuve un ēdamzāle, duša un tualete, veļas mašīna, pirts atpūtas komplekss, autotransporta stāvlaukums, iespēja pavadīt laiku atpūtas telpā pie televizora vai sporta laukumos. Viesu ērtībai tiek piedāvāti arī citi kempinga pakalpojumi: sporta inventāra noma, ekskursijas, semināru rīkošana un citi. «Mums ir banketu zāle, kas paredzēta līdz 40 personām, un to biežāk izmanto ziemas sezonas laikā, lai rīkotu dažādus pasākumus, seminārus un apmācības,» stāsta Z. Rendeniece. Piejūras kempingu par apmešanās vietu izvēlas arī Baltijas jūras reģiona motobraucēju salidojuma Kurland Bike Meet dalībnieki.

Ņemot vērā, ka kempinga teritorija robežojas ar Piejūras brīvdabas muzeju un Piejūras parku un atrodas nepilnu trīs kilometru attālumā no pilsētas centra, ikvienam interesentam pieejama daudzveidīga izklaide arī ārpus atpūtas teritorijas. «Ieteikt klientiem interesantas aktivitātes un rosināt idejas, kā kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, palīdz Tūrisma informācijas centra un domes izstrādātie tūrisma ceļveži un mārketinga materiāli,» informē Z. Rendeniece. Pilsētas svētku laikā administrācijas ēkā vienmēr pieejama svētku programma latviešu, krievu un angļu valodā.

Svarīgākais