Pirmdienas rītā Ventspilī nolijusi vairāk nekā desmit dienu norma

Pirmdienas rītā pērkona negaiss Ventspilij atnesis vismaz 15 milimetru lietus, kas ir vairāk nekā desmit dienu norma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz plkst.7.25 Ventspils novērojumu stacijā tika izmērīti 15 milimetri nokrišņu, un lietus tobrīd vēl nebija beidzies. Vēja ātrums brāzmās negaisa laikā Ventspilī sasniedza 13 metru sekundē, bet Liepājā agrā pirmdienas rītā tika reģistrētas brāzmas līdz 14 metriem sekundē.

Pērkona negaiss kopš nakts skāris gandrīz visu Kurzemi, kā arī Zemgales rietumus. No Lietuvas Latvijai tuvojas jauni negaisa mākoņi.

Jau ziņots, ka spēcīgākie negaisi prognozēti dienas laikā Latvijas austrumu daļā. Negaiss dažviet var atnest īpaši stipras lietusgāzes, kā arī krusu un īslaicīgu vētru.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka negaisa laikā vēja ātrums brāzmās vietām var sasniegt 19 metru sekundē, bet nokrišņu daudzums - 20 milimetru.

Plkst. 7.45 pirmdienas rītā elektroapgāde bija traucēta 3,5 tūkstošiem Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā internetā. Lielākais bez elektrības palikušo mājsaimniecību skaits tobrīd bija Tukuma un Talsu novadā - attiecīgi 688 un 2456.