Uz Rīgu 11 reižu dienā

© Ojārs Lūsis

Publiskajā telpā ik pa brīdim tiek ziņots par kāda starppilsētu autobusa reisu skaita samazinājumu vai pat slēgšanu, pilnīgi pretēja tendence vērojama Ventspils pašvaldības SIA Ventspils reiss darbībā – reisu skaits ir palielinājies, un šobrīd, izmantojot uzņēmuma pakalpojumus, uz Rīgu un atpakaļ atbilstoši pasažieru plūsmai var aizbraukt 11 reižu dienā.

"Slēdzot pasažieru vilciena satiksmi Ventspils virzienā, svarīgi bija nodrošināt, lai cilvēkiem netiktu ierobežotas iespējas tikt uz galvaspilsētu un atpakaļ, tāpēc Ventspils reiss ievērojami palielināja reisu skaitu. Valstiski domājot, vilciena satiksmes slēgšana bija pareizs lēmums, jo tā dotācijas ir ļoti dārgas, autobusiem izmaksas ir krietni vien zemākas," stāsta Ventspils pašvaldības SIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

Sakarā ar reisu palielināšanu uzņēmums izjuta vitālu nepieciešamību pēc jauniem darbiniekiem, un A. Lieģis neslēpj gandarījumu, ka atšķirībā no citām reizēm, kad tika meklētas jaunas darba rokas, šoreiz izdevies atrast ļoti labus strādājošos – desmit autobusa vadītājus. Viņš uzslavē ikkatru par viņu profesionalitāti, bet it sevišķi Ojāru Ivasku, kas "Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas 14. veselības spartakiādē apliecināja, ka ir vislabākais autobusa vadītājs Latvijas mērogā. Profesionālajā konkursā Ventspils reiss izcīnīja godpilno 2. vietu komandu vērtējumā. A. Lieģis piebilst, ka arī citos sporta veidos, uzņēmuma darbinieki centušies ierindoties olimpiskajā sešniekā. Par sportisku garu, veselīgu dzīvesveidu tiek domāts ne tikai šāda veida sacensībās, bet arī ikdienā. Kopumā uzņēmuma sniegto pakalpojumu augsto kvalitāti jau trešo gadu apliecina trīs starptautiski atzīti kvalitātes sertifikāti.

Savukārt jauku dāvanu Ventspils reiss nolēmis sarūpēt saviem pasažieriem ar īpašām vajadzībām – iegādāties zemās grīdas autobusus. "Pašreiz mums ir tikai viens, bet organizējam konkursu par vēl šādu autobusu iegādi. Plānojam vēl iepirkt 17 mazas ietilpības autobusu pilsētas pasažieru pārvadājumiem, tajā skaitā deviņus ar zemo grīdu un sešus – dažādas ietilpības autobusus starppilsētu reisiem."

Pilsētā mazos autobusus pasažieri ir ļoti iecienījuši, tie ir izdevīgi arī uzņēmumam, jo ar tiem iespējams operatīvāk organizēt darbu, mainoties pasažieru plūsmai.

"Par mazas ietilpības zemās grīdas autobusu ir ļoti labas atsauksmes, tas apzīmēts kā limuzīns, jo, pateicoties gaisa spilveniem aizmugurējā piekarē, tam ir līganāka gaita. Īpaši pateicīgi ir pasažieri ar īpašajām vajadzībām un jaunās māmiņas ar bērnu ratiņiem," norāda A. Lieģis. Nākamgad savukārt ir iecere iepirkt vēl lielas ietilpības šāda veida autobusus, pakāpeniski atjaunojot visu autobusa parku. "Autobusu pārbūvēšanai izmantojam vietējo uzņēmumu piedāvājumu, un mūsu autobusi top Jelgavā. Līdz ar to izmaksas ir lētākas nekā, ja mūsu pasūtījumu veiktu, piemēram, kāda Vācijas firma," teic Ventspils reisa valdes priekšsēdētājs.

Šajā nedēļas nogalē ar plašu pasākumu programmu Ventspils svinēs Pilsētas svētkus un arī Ventspils reiss būs dalībnieku vidū. "Būsim redzami svētku parādē, kur pilsētas uzņēmumi demonstrē savu tehnisko varējumu. Domāju – būs interesanti, jo ikdienā šādas lietas pat nepamanām. Bet mums ir ar ko lepoties un parādīt visiem svētku apmeklētājiem," uzsver A. Lieģis.

Svarīgākais