Piejūras kempings – ārzemnieku un vietējo oāze

© Ojārs Lūsis

Pēc pagājušā gada salīdzinoši lēnās tūristu plūsmas šogad Ventspils Piejūras kempingā ne vienmēr ir brīvas vietas – pirms doties atpūsties, kempinga pārvaldniece Una Libkovska iesaka rezervēt naktsmītni, kā arī izteikt savas vēlmes brīvā laika pavadīšanai, jo sadarbībā ar pilsētas pakalpojumu sniedzējiem, kempinga darbinieki ir gatavi sastādīt kultūras, sporta un izklaides programmu, lai katra Ventspilī pavadītā diena paliktu ilgā un saulainā atmiņā.

Piejūras kempings atrodas Ventspils pilsētas zaļajā zonā, nepilnus 3 km no pilsētas centra un 200 m no jūras. Šobrīd kempinga teritorija aizņem nepilnu 8,1 ha, kur izvietotas dažāda tipa mājiņas, iekārtotas treileru pieslēguma vietas un katrs pēc noskaņojuma var izvēlēties, kur uzcelt savu telti. Ne jau bez iemesla Piejūras kempings par savu moto izvēlējies: "Atpūta ar jūras smaržu". Šeit tiešām katra zemes pēda vēsta par jūras tuvumu, lielākā vējā dzirdamas jūras bangu skaņas un dvēseli veldzē priežu smarža.

Kempinga teritorija robežojas ar Piejūras brīvdabas muzeju un Piejūras parku.

Netālu no kempinga atrodas Bērnu pilsētiņa un Akvaparks. Una saka, ka labāku vietu atpūtai vasarā, kad gribas izbaudīt sauli un svaigu gaisu, skriet, peldēt, lēkt, turklāt neko neziedojot uz komforta rēķina, Latvijā laikam neatrast, jo neatkarīgi no tā, vai viesi izvēlējušies atpūsties teltī, treilerī vai mājiņā, visiem tiek piedāvāti servisa ēkas pakalpojumi: virtuve un ēdamzāle, duša un WC, veļas mašīna, pirts atpūtas komplekss, autotransporta stāvlaukums, iespēja pavadīt laiku atpūtas telpā pie televizora vai sporta laukumos. Viesu ērtībai tiek piedāvāti arī citi kempinga pakalpojumi: sporta inventāra noma, ekskursijas, semināru rīkošana, pasākumi bērniem u. c.

Piejūras kempings darbojas Latvijas kempingu asociācijā. Darbojoties starptautiskajā asociācijā, ir izvirzīta vienotas kempingu vērtēšanas un apzīmēšanas sistēmas izveide. Līdzīgu skalu kā viesnīcām, kur katram skaidrs, ar ko rēķināties, izvēloties hoteli, hosteli vai ar zvaigznēm apzīmētu viesnīcu, kempingu asociācija vēlas ieviest arī kempingiem.

Vaicāta par šī gada panākumiem, Una atzīmē jaunu tūristu grupu piesaisti no Lielbritānijas. Vācijas, Nīderlandes un Francijas treileru grupu ierašanās Ventspilī jau ir ierasta lieta, taču no Lielbritānijas līdz šim brauca tikai individuālie tūristi. Šogad pirmo reizi ieradusies grupa ar 32 treileriem, kas apceļojusi arī Kurzemes pilsētas un izbaudījusi visu, ko piedāvā Ventspils. Atsauksmes ir ļoti labas, un pilnīgi iespējams, ka arī šīs valsts ceļotāji Ventspilī atgriezīsies atkal un atkal. Jāatgādina, ka ne mazums ir to vietējo un ārvalstu tūristu, kas Ventspilī atpūšas jau sesto gadu pēc kārtas.

Ventspils tikko kā kļuvusi par jauna Ginesa rekorda pilsētu, un to pamanīja arī kempinga viesi – ļoti daudzi piedalījās paklāja veidošanā, un tas viņiem paliks atmiņā kā retā iespēja palīdzēt sasniegt Ginesa rekordu.

"Mēs ļoti lepojamies ar savu pilsētu un visiem spēkiem cenšamies, lai Ventspils un mūs kempings būtu kā oāze, kur gūt veldzi dvēselei," ar neviltotu pārliecību teic kempinga pārvaldniece.

Svarīgākais