Valmierā top jauna mūzikas skolas ēka

Kopš 2012. gada oktobra beigām turpinās Valmieras mūzikas skolas izbūve Pilskalna ielā 3. Šobrīd ir pabeigti gandrīz visi demontāžas darbi, izņemot pirmā stāva pārsegumu.

Noslēgusies pagrabstāva un otrā stāva pārseguma betonēšana, pabeigti piebūves mūrēšanas darbi un lifta šahtas izbūve, kā arī uzsākta metāla konstrukciju montāža. Tiek strādāts pie ārējo inženierkomunikāciju tīklu izbūves.

SIA Būvuzraugi LV būvuzraugs Artūrs Ščurs informē, ka ietekmi uz būvniecības procesu atstāj arī laika apstākļi. Šobrīd norit pārsegumu betonēšanas darbi, kuros būtiski ievērot tehnoloģisko procesu – pārbaudīt betona sastāvu, nodrošināt atbilstošu temperatūru betona cietēšanas laikā. «Mūsu galvenais mērķis ir garantēt drošu ēkas ekspluatāciju. Mūzikas skolā norisināsies intensīvas mācības un pasākumi, pulcēsies daudz bērnu, tādēļ vispirms izvērtējam drošības aspektus,» saka Artūrs Ščurs.

Šobrīd Valmieras mūzikas skola atrodas četrās ēkās divās pilsētas vietās, turklāt telpas tiek nomātas, kas palielina pašvaldības izdevumus iestādes uzturēšanai. Rekonstruējot bijušās sabiedriskās pirts ēku 1294 kvadrātmetru platībā, Valmieras mūzikas skolas audzēkņi iegūs mūsdienīgu un drošu mācību vidi, kā arī labiekārtotu teritoriju.

Projekta laikā tiks veikti ēkas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi – fasāžu siltināšana, pārseguma siltināšana, logu un durvju nomaiņa, ventilācijas sistēmas izbūve. Mācību telpas tiks nodrošinātas ar skaņas izolāciju, kas mūzikas apmācības procesā ir būtisks aspekts. Tāpat tiks izbūvētas nepieciešamās inženierkomunikācijas – ūdensapgāde, kanalizācija, apkure, elektrība, lietus kanalizācija, ugunsdrošības un apsardzes signalizācija, vājstrāvu tīkli. Ēkā tiks izbūvēts lifts, kā arī telpās iebūvētas stacionārās mēbeles. Projekta gaitā tiks veikta teritorijas labiekārtošana, stāvvietu izbūve, gājēju ietves ierīkošana un citi darbi.

Valmieras mūzikas skolas izbūvi ēkā Pilskalna ielā 3 veic piegādātāju apvienība, kurā apvienojusies SIA Ekers un AS SCO centrs.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 1 085 052 lati, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 85%, valsts budžeta dotācija veido 2,25% no kopējām attiecināmām izmaksām, bet pašvaldības finansējums ir 138 345,00 lati jeb 12,75% no kopējām attiecināmām izmaksām.

Valmieras mūzikas skolas projektu paredzēts pabeigt līdz šā gada 30. septembrim.

Svarīgākais