Valmierā pavasarī atklās glābējsilīti

Valmierā Vidzemes slimnīcā pavasarī atklās glābējsilīti jeb "Baby Box", kas būs piektā glābējsilīte Latvijā.

Projekta pārstāvji aģentūru BNS informēja, ka gan slimnīca, gan pašvaldība paudusi atbalstu projekta īstenošanai Valmierā. Februārī sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu tiks rīkota ziedojumu kampaņa Vidzemes slimnīcas glābējsilītes izveidei.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis atzinis, ka bērnu skaits, kuri kopš 2009.gada nonākuši glābējsilītēs, pierāda, ka glābējsilīšu ieviešana Latvijā ir sevi attaisnojusi.

"Ceru, ka glābējsilīte Valmierā būs risinājums tikai ārkārtas un galējas krīzes apstākļos un Vidzemes slimnīcu topošās mātes izvēlēsies mūsdienīgo apstākļu un kvalitatīvās veselības aprūpes, nevis glābējsilītes dēļ," teicis Boķis.

Latvijā pirmais "Baby Box" tika atklāts 2009.gadā Rīgā, pēc tam glābējsilīti izveidoja arī Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī. Līdz šim Latvijas glābējsilītēs ievietoti 12 mazuļi – septiņas meitenes un pieci zēni. Deviņi mazuļi atstāti Rīgā, divi – Liepājā, bet viens – Daugavpilī.

Pie "Baby Box" durtiņām nav ne novērošanas kameru, ne apsardzes.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais