Valmierā piketēs pret pašvaldības prettiesisko lēmumu nocirst kokus Jāņa Daliņa stadionā

Valmierā ceturtdien, 10.novembrī, piketēs pret pašvaldības prettiesisko lēmumu atļaut nocirst kokus Jāņa Daliņa stadionā, aģentūru BNS informēja piketa rīkotāji - biedrība "Sabiedrības iniciatīvas centrs".

Pikets norisināsies pie pašvaldības ēkas no pulksten 13 līdz 15.

Pasākuma mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību Valmieras pašvaldības pērnā gada oktobrī pieņemtajam lēmumam, kuru Administratīvā rajona tiesas pagājušajā mēnesī atzinusi par prettiesisku. Piketētāji arī vēlas tādā veidā nodrošināt, lai nākotnē Valmieras pašvaldībā tiktu pieņemti taisnīgi, pamatoti un vislabākie iespējamie lēmumi sabiedrības interesēs.

Piketa laikā būs iespēja iepazīties ar fotomateriāliem un dokumentiem par izcirstajiem kokiem Jāņa Daliņa stadionā.

Jau vēstīts, ka Jāņa Daliņa stadionā Valmierā notikusī vairāk nekā 400 koku izciršana bijusi prettiesiska – to oktobra vidū atzina Administratīvā rajona tiesa, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Atļauju Daliņa stadiona teritorijā nozāģēt vairāk nekā četrsimt koku pagājušā gada pavasarī deva Valmieras domes Koku novērtēšanas komisija, kas uzskatīja, ka liepas ir bojātas, ozoli - augšanā atpalikuši, bet priedes – pusnokaltušas. Rīkot sabiedrisko apspriešanu komisija neuzskatīja par nepieciešamu, un noteicošais bija apsaimniekotāja, "Vidzemes Olimpiskā centra" viedoklis, ka koki traucē normālai sporta būves uzturēšanai un bojā stadiona segumu.

Izzāģēšana radīja ap 300 kubikmetriem malkas un papīrmalkas, kā arī tika notika skaļas protesta akcijas, kuras organizēja bijušais stadiona priekšnieks kopā ar virkni atbalstītāju.

Pēc skandāla Valmieras pilsētas dome pagājušā gada oktobrī vēlreiz atgriezās pie komisijas lemtā un nu jau ar domes deputātu balsojumu akceptēja koku ciršanas likumību. Arī dome neuzskatīja, ka šajā situācijā būtu jāapspriežas ar sabiedrību.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais