Valmieras pilsētas pašvaldības ieņēmumi pirmajā pusgadā palielinās par 15,6%

Valmieras pilsētas pašvaldības ieņēmumi 2011.gada pirmajā pusgadā bija 10,49 miljoni latu, kas ir par 15,6% vairāk nekā 2010.gada pirmajā pusgadā, savukārt pašvaldības izdevumi saglabājās pērnā gada līmenī un bija 9,92 miljoni latu, atzīst Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

Viņa pastāstīja, ka pamatbudžeta ieņēmumi pirmajos sešos gada mēnešos bija 10,346 miljoni latu, speciālā budžeta ieņēmumi bija 135,7 tūkstoši latu, bet ziedojumi un dāvinājumi bija 8,7 tūkstoši latu.

Savukārt pašvaldības pamatbudžeta izdevumi pirmajos sešos mēnešos bija 9,784 miljoni latu, speciālā budžeta izdevumi – 137,3 tūktoši latu, bet pašvaldības ziedojumi un dāvinājumi veidoja trīs tūkstošus latu.

Saskaņā ar Pabērzas teikto būtiskākais ieņēmumu palielinājums pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, ir transfertu ieņēmumiem, tostarp ieņēmumiem no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projektu īstenošanas.

Pamatbudžetā kopējie nodokļu ieņēmumi šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 4,94 miljoni latu, no kuriem ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) bija 4,376 miljoni latu, no nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) – 525,7 tūkstoši latu, no azartspēļu nodokļa – 35,8 tūkstoši latu, bet no transfertu (maksājumi, kas veikti starp valsts vai citas pašvaldības un Valmieras pilsētas pašvaldības budžetu, bet nav maksājumi par sniegtajiem pakalpojumiem ) ieņēmumi bija 4,77 miljoni latu

Lielākie pamatbudžeta izdevumi saistīti ar izglītības jomu, kurā ieguldīts 4,91 miljons latu, savukārt ekonomiskajai darbībai ir izlietoti 1,66 miljoni latu, informēja Pabērza.

"Ņemot vērā budžeta izpildi 2011.gada pirmajos sešos mēnešos, pieņemam, ka būtiskākajās ieņēmumu un izdevumu sadaļās 2011.gada budžets tiks izpildīts," sacīja Pabērza un paskaidroja, ka izmaiņas plānotajos izdevumos varētu rasties saistībā ar ES struktūrfondu projektu apguvi – patlaban izvērtēšanai iesniegti divi lieli projekti – Stacijas ielas rekonstrukcija un tilta pār Gauju rekonstrukciju.

Savukārt izmaiņas ieņēmumos varētu būt saistītas ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem – tie būs lielāki, nekā sākotnēji prognozēts, norādīja pašvaldības pārstāve.

Saskaņā ar Valmieras pilsētas pašvaldības konsolidētā pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumi tāmi 2011.gadam pašvaldības ieņēmumi 2011.gadam plānoti 22,082 miljoni lati, savukārt izdevumi – 22,057 miljoni latu.

Valmiera ir astotā lielākā pilsēta Latvijā.

Svarīgākais