Mākslas skola uztur dzīvu dvēseli

© F64

"Ieguldīts liels darbs, lai jaunieši Valkā varētu vispusīgi attīstīties – gan saņemt kvalitatīvu pamata un vidējo izglītību, gan izkopt radošos talantus.

Valkas Mākslas skola pastāv jau 20 gadu, un ar katru gadu aizvien vairāk izjūtam jauniešu vēlmi aktīvi un radoši darboties, augstā profesionālā līmenī veidojot dažādus kultūras pasākumus," saka Valkas Mākslas skolas direktore Maruta Stabulniece. Mākslai nepieciešami augsti griesti, un Valkas Mākslas skolai tagad tādi ir. Rekonstrukcijā izglītības iestāde ieguvusi jaunu piebūvi, plašākas telpas ar izstāžu zāli un labiekārtotu iekšpagalmu.

Jaunā Valkas Māklas skolas ēka ir plaša, gaiša un ar labu auru, jo talants vispilnīgāk spēj uzplaukt jaukā un labvēlīgā vidē. Skolā strādā septiņi augsti kvalificēti pedagogi un audzēkņu skaits šogad ir ap 200. "Esmu ļoti pateicīga saviem pedagogiem, kuri iegulda ārkārtīgi lielu darbu, lai audzēkņi saņemtu labāko, ko skola viņiem spēj sniegt. Apbrīnoju viņu spēju slodzē uzturēt radošumu, jo darbs grupā un māksla nav tik vienkārši savienojami," ar atzinīgiem vārdiem neskopojas M. Stabulniece.

Bērniem un jauniešiem Valkas Mākslas skolā iespējams apgūt zīmēšanu, gleznošanu, kompozīciju, mākslas vēsturi, kokgriešanu un keramikas veidošanu. Darbojas divas studijas – vienu apmeklē sievietes, kuras aizraujas ar tekstilu un rokdarbiem, savukārt otrajā darbojas tie, kuriem patīk zīmēt un gleznot. Aptuveni viena trešdaļa Valkas Mākslas skolas apmeklētāju nāk no Igaunijas, jo pedagogi pasniedz stundas arī krievu valodā. "Jau vairākus gadus domājam par iespēju atvērt igauņu klasi, piesaistot turienes speciālistus. Šobrīd tiek gatavots projekts, lai šī vīzija varētu īstenoties arī dzīvē," stāsta M. Stabulniece.

Valkas Mākslas skola ir aktīva dalībniece dažādos projektos, tās audzēkņi regulāri rīko mākslas izstādes un radoši iesaistās pilsētas vizuālās sejas veidošanā. "Mums ir sava Latvijas izcilniece mākslā – Ieva Kampe, kura uzvarēja LNT un Maxima rīkotajā konkursā," tā M. Stabulniece. Viņa arī aicina absolventus neaizmirst par savu skolu un to apciemot 18. decembrī, kad notiks 20 gadu pastāvēšanai veltīts salidojums.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais