Mūsdienīga un kreatīva

© F64

Valkas ģimnāzijai šis rudens bijis nozīmīgs un atmiņā paliekošs – nosvinēta skolas 90 gadu jubileja un izdota grāmata ar 90 skolas pazīstamāko absolventu autobiogrāfijām.

Līdztekus šiem notikumiem, protams, skolas ikdiena – intensīvs mācību darbs, sports un interešu izglītība. 2010./2011. mācību gadu Valkas ģimnāzijā uzsāka 276 skolēni.

Ģimnāzija īsteno dienas programmu pamatizglītībā, savukārt vidusskolēniem piedāvā izvēlēties vispārizglītojošā virziena vai matemātikas, dabaszinātņu un tehnikas virziena programmu. Pieejama arī neklātienes apmācības programma. "Mācību rezultāti ir iepriecinoši – centralizēto eksāmenu vērtējumos esam virs vidējā rādītāja. 69,4 procenti skolēnu eksāmenos 2010. gadā ieguva A, B un C līmeni, kas ir ļoti labs rezultāts. Paldies skolotājiem, kuri iegulda lielu darbu un enerģiju skolēnu izglītošanā un savā pašpilnveidē," uzsver ģimnāzijas direktore Lilita Kreicberga. Lai uzlabotu mācību kvalitāti, skolā tiek ieviests ERAF finansēts projekts Dabas zinātņu kabinetu labiekārtošana Valkas ģimnāzijā. Šoruden saņemts viss materiāltehniskais aprīkojums.

Valkas ģimnāzija var lepoties ar modernu sporta halli, kas piemērota komandu sporta spēļu apgūšanai, dažādām vieglatlētikas disciplīnām, tajā ir skrejceļš ar sintētisko segumu, klinšu siena, aerobikas zāle, labiekārtotas ģērbtuves, trenažieru zāle, teorijas klase sanāksmēm, sauna, ēdnīca kafejnīca, kur maltītes labprāt ietur arī pilsētas iedzīvotāji. Mūsdienās daudziem bērniem un jauniešiem ir problēmas ar stāju, tāpēc pieejama koriģējošā un ārstnieciskā vingrošana.

Skola veiksmīgi piedalās dažādos projektos. Novembra sākumā noslēdzās izglītības programmas NordPlus projekts Labvēlīga vide skolā, kura ietvaros ģimnāzijas skolēni viesojās Dānijā un uzņēma ciemiņus no Somijas. Jau trīs gadus Valkas ģimnāzija ir viena no Comenius projekta dalībniecēm.

Skolēniem pieejams plašs ārpusstundu nodarbību klāsts – koris, ansamblis, tautas deju kolektīvs, teātra pulciņš, treniņi florbolā, volejbolā, badmintonā, vieglatlētikā, iespēja mācīties spēlēt ģitāru, bungas vai sintezatoru.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais