Jaunmokas aicina ar ziediem, mūziku un dzeju

19. jūnijā jau trešo reizi notiks Dārza svētki visai ģimenei, kas vienlaikus ir arī starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla sastāvdaļa.

Jaunmoku pils ik gadu savus apmeklētājus gaida ar jaunumiem, apbur ar krāšņo parku, īpaši labestīgo auru un dzīves svinēšanas sajūtām. Sestdien, kas iekrīt tieši Līgo vakara gaidīšanas laikā, kad daba jau sasniegusi savu ziedēšanas pilnību, ļaudis no tuvākas un tālākas apkārtnes tiek aicināti izmantot iespēju iebrist pļavā un gūt saskarsmi ar ziediem, jāņuzālēm un īpašām, tikai latviešiem saprotamām sajūtām, kas rodas, Jāņu vainagus pinot. Ik ziedu iepinot savā vainagā, mēs to pavadām ar labām domām un simboliskais aplis šo enerģiju saņem, lai vēlāk mums atdotu divkārt. Jāņu vainagos ir tas spēks, kas ļauj mums būt stipriem un veseliem. Jaunmoku pils pļavu nogāzēs margrietiņas ir pilnos ziedos un gaida, lai tās noplūktu un sapītu. Lai vainagu pīšana un Jāņu zāļu lasīšana jautrāka, jau no plkst. 12 kopā ar pils viesiem pļavā dosies arī Pūres folkloras kopa Pūriņš un Velga Dekstere.

Svinīgā Dārza svētku atklāšana sāksies pirms četrpadsmitiem, kam sekos komponista Jāņa Lūsēna koncertprogramma Tautas laiks – dzejā un mūzikā ierakstīto nācijas vienotību izdziedās Kristīne Zadovska, Ingus Pētersons, Zigfrīds Muktupāvels un tēvs un dēls Jāņi Lūsēni. Vēlāk visi aicināti uz dārza dzejas lasījumiem un tikšanos ar Tukuma mākslinieku grupu, bet plkst. 18 pils kolonnu zāli pieskandinās Baha kamermūzikas festivāla koncerts, kurā piedalīsies Prāgas mūzikas ansamblis, Rīgas saksofonu kvartets, kā arī Aina Kalnciema, kas ir šī festivāla organizatore.

Jaunmoku pils rīkotājdirektore Gunta Laursone piebilst, ka vienlaikus ar oficiālo programmu iecerētas arī dažādas izklaides ar izglītojošu ievirzi. Piemēram, notiks arī Jāņu siera siešanas meistardarbnīca zinošas siera sējējas pavadībā, zāļu tēju degustācijas, bet Zīmes centrā varēs izgatavot savu individuālo vai ģimenes kopīgo zīmi ar latvju rakstu simboliem.

Vaicāta par pils ikdienu, Gunta Laursone stāsta: "Mūsu darbiniekiem tā ir ikdiena, bet katram viesim, kas šeit ierodas, tai ir jābūt svētku dienai. Mēs esam nemitīgā kustībā un attīstībā, piedāvājot ar vien interesantākus un individuāli organizētus notikumus atbilstoši katra viesa vēlmēm. Katram klientam, kurš šeit vēlas svinēt jubilejas, kāzas, korporatīvos pasākumus vai vienkārši atbraukt brīvdienās, mēs piemeklējam to, ko tas vēlas. Viens no jaunumiem ir laulību reģistrācija pilī, kā arī ekskursija pa pils parku, kas bagātināta ceļojumu ar dažādām aizraujošām aktivitātēm. Mēs spējam noorganizēt gluži vai visu, lai kāzas būtu pietiekami svinīgas un kā aizraujošs notikums paliktu atmiņā ne tikai pašiem jaunlaulātajiem, bet arī viesiem. Kopumā pils teritorijā varam piedāvāt naktsmājas 150 viesiem. Jāteic, ka mūsu pakalpojums ir ļoti populārs un, sākot no jūlija, gandrīz visas nedēļas nogales ir rezervētas. Taču mums ir iespēja vienlaikus organizēt arī divus dažādus pasākumus pils zālēs un salonos, arī Kolonnu zālē, un notikuma dalībnieki cits citu netraucēs. Tāpēc, ja kāds vēlas izbaudīt brīnišķīgu vasaras notikumu Jaunmoku pilī, būsiet vienmēr laipni gaidīti – zvaniet, rakstiet epastus: info@jaunmokupils.lv un ielūkojieties mūsu mājaslapā www.jaunmokupils.lv."

Uz tikšanos Jaunmoku pilī, kas ir ne tikai viena no Latvijas arhitektūras un vēstures pērlēm, bet kam piemīt arī kāds īpašs, vārdos neaprakstāms šarms! Jaunmoku pils ir vieta, kur saplūst laiks, daba un mūzika.

Svarīgākais