Piestāj – mielojies un līksmo!

Rīgas–Ventspils šosejas 64. kilometrā, tieši pirms pagrieziena uz Tukumu, nu jau sesto gadu strādā restorāns Valdaiši, kas ne vienam vien tā apmeklētājam asociējas ar aitas gaļas harčo, mutē kūstošu mencu īpašā mērcē, šašliku smaržu un zemeņu zupu ar saldējumu.

Šeit ir īsta gardēžu paradīze un par to jau kopš restorāna atvēršanas rūpējas šefpavārs Andris Smeilis. Uzņēmuma īpašnieks uzskata, ka ar šefpavāru viņam ir paveicies, tāpēc rada apstākļus, lai šis radošais un spējīgais cilvēks nemeklētu sev citu darba vietu. Tā kā Andris Smeilis ēdiena kvalitātei ir uzlicis augstu latiņu, tad iegādāts arī grils, kurš gan atrodas virtuvē, bet garantē tādu garšu, kā ārā uz oglēm cepta gaļa vai zivs. Tā nu ziema vai vasara, bet steiki, šašliki, zivis un dārzeņi šeit tiek gatavoti pēc absolūti klasiskas metodes – uz atklāta ogļu grila. Iekārta maksājusi pieklājīgu summu, jo papildus vajadzēja uzstādīt iekārtas, kas novērstu pat vismazākās dzirksteles izsprukšanu skurstenī, jo restorāns taču atrodas degvielas uzpildes stacijas teritorijā.

Ne tikai pret šefpavāru saimniekam īpaša attieksme – viņš cenšas pamanīt un uzrunāt katru darbinieku, jo labi zina, ka tieši no viņu labsajūtas un spējas sastrādāties ar kolēģiem ir atkarīga restorāna labā slava.

"Mums ir daudz pastāvīgo apmeklētāju, un daudziem no viņiem ir savi iecienītie ēdieni. Mani darbinieki daudzus jau pazīst un zina, ko viņi ēlēsies paēst. Ja darbdienās vairāk ir to, kuri šeit iegriežas garāmbraucot ieturēt pusdienas vai vakariņas, tad sestdienu vakaros pulcējas deju cienītāji. Ik sestdienu Valdaišos skan mūzika Talsu, Tukuma un Jūrmalas mūziķu izpildījumā. Tad var arī dejā kājas izkustināt. Šos vakarus izmanto arī tie, kam kāda zīmīga jubileja svinama. Mēs varam uzklāt banketa galdu, bet pārējais – atmosfēra, mūzika un deju grīda – viesiem ir bez papildu maksas. Ja tiek plānotas lielākas svinības, tad viss restorāns būs tikai jūsu un viesu rīcībā," stāsta restorāna saimnieks.

Svarīgākais