Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

Investē un plāno papildināt sortimentu

SIA Knauf vārds allaž saistījies ar augstu kvalitāti un inovācijām. Iespējams, tieši šīs uzņēmuma pamatvērtības ļāva pārvarēt krīzes smagāko punktu un domāt par tālāko attīstību.

«Salīdzinot ar 2010. gadu, pagājušais gads mums bija krietni labāks. Apgrozījums vidēji pieaudzis par 15 procentiem,» atklāj SIA Knauf ražošanas direktors Alvis Kibilds.

Uzņēmums veicis nozīmīgas investīcijas 2,2 miljonu latu apmērā. Divas lielākās no tām ir automatizēta iepakošanas līnija ģipškartona plāksnēm un perlīta ražošanas rūpnīca. Perlīts ir unikāls vulkāniskais minerāls, ko apstrādājot, iegūst ļoti labas kvalitātes siltumizolācijas materiālu.

Sociālekonomiskie dati un būvniecības tendences liecina, ka jau kopš 2009. gada aktuāli bijuši un ir ar ēku renovācijām saistītie jautājumi. Kā norāda A. Kibilds, pārsvarā tiek veiktas renovācijas pašvaldības uzņēmumos – skolās, bērnudārzos un citos. «Viens no lielākajiem objektiem, kas tiek būvēts no jauna un kur tiek izmantotas Knauf ražotās būvmateriālu sistēmas, ir Latvijas Nacionālā bibliotēka,» tā A. Kibilds.

Pērn uzņēmums aktīvi iesaistījās ēku siltināšanas procesos un turpina to arī šogad, jo, raugoties, kā attīstās energoresursu cenas, ir skaidrs, ka jāmeklē veidi, kā taupīt resursus. Visi fasāžu siltināšanas sistēmas produkti atbilst Eiropas augstajām prasībām, ko apliecina ETA sertifikāti. Šis Eiropas Tehniskais apstiprinājums (ETA) apliecina Knauf produktu piemērotību paredzētajam lietojumam, vadoties pēc tādām obligātajām prasībām kā mehāniskā izturība un stabilitāte, ugunsdrošība, higiēna, veselība un vide, drošība lietošanā, aizsardzība pret troksni, enerģijas taupīšana un siltuma saglabāšana, izturības un darbderīguma aspekti. Minētie komponenti nodrošina ne tikai teicamu galarezultātu, bet arī ilglaicību. Jau kopš darbības pirmsākumiem uzņēmumam Knauf pasaulē un arī Latvijā būtiskākās vērtības vienmēr ir bijušas kvalitāte, uzticamība, profesionalitāte, darba un izmantoto resursu efektivitāte, kā arī paliekoša, ilgtspējīga, videi un cilvēkam draudzīga būvniecība. Tieši tādēļ SIA Knauf ir kļuvis par Ilgtspējīgas būvniecības padomes biedru, un uzņēmumam tas ir ārkārtīgi svarīgi. Tikai kopīgiem spēkiem iespējams veicināt ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā, kas ievēro ekoloģiskos ierobežojumus, atbilst mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām, vienlaikus esot arī sociāli un finansiāli izdevīga.

SIA Knauf piedāvā mūsdienīgus celtniecības materiālus un sistēmas no A līdz Z ne tikai profesionāļiem un juridiskām personām, bet arī ikvienam, kurš gatavs remontēt paša spēkiem. «Šajā privātajā segmentā liekam uzsvaru uz produktiem mazākos iepakojumos, lai tos būtu iespējams ērti nest, tāpat ražojam ģipškartona miniplāksnes, kuras var ielikt mašīnas bagāžas nodalījumā,» stāsta A. Kibilds. Vaicāts par plāniem attiecībā uz produktu sortimenta papildināšanu, viņš norāda, ka šobrīd tiek strādāts pie sešu jaunu produktu izveides, kas būs domāti sausajai būvei.