Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

Ar mērķtiecīgu darbu pretī panākumiem

SIA Ēdelveiss EG savu darbību uzsāka 1998. gadā kā individuālo galdniecības pasūtījumu izpildītājs.

Savas darbības 13 gadu laikā tas izaudzis līdz uzņēmumam, kas nodarbina 40 darbiniekus un 40 procentus no savas produkcijas eksportē Skandināvijas tirgum – Somijai, Dānijai, Norvēģijai. Par to, kā tas ir izdevies un kā uzņēmums darbojas šodien, stāsta SIA Ēdelveiss EG valdes priekšsēdētājs Dainis Buls.

Attīstoties uzņēmumam, būtiski ir palielinājies tā darbinieku skaits un tas ir optimāls uzņēmuma ražošanas formātam. Jau no pašiem uzņēmuma darbības pirmsākumiem tiek pievērsta liela uzmanība komandas veidošanai. Divreiz gadā uzņēmumā notiek korporatīvie pasākumi. Par stabilu tradīciju kļuvis brauciens ar laivām vasarā un Ziemassvētku balle.

«Tagad, kad uzņēmums ir kļuvis lielāks, viens no tā nozīmīgākajiem vilcējspēkiem ir menedžments,» saka D. Buls. Ja uzņēmuma menedžmentā tiek veidota jauna struktūra, tad pirmām kārtām notiek ražošanas darbinieku izvērtēšana, tādējādi dodot iespējas to profesionālai izaugsmei uzņēmumā. Tāpat darbiniekiem tiek nodrošināta iespēja mācīties angļu valodu. Kā uzsver uzņēmuma vadītājs, angļu valodas zināšanas šajā darbā ir ļoti būtiskas, it īpaši braucot uzstādīt mēbeles pie ārvalstu klientiem.

Atšķirībā no citiem līdzīgiem uzņēmumiem SIA Ēdelveiss EG nav salona – uzņēmums koncentrējas uz aktīvo pārdošanu, un tā galvenais mērķis biznesā ir liela mēroga projekti kā Latvijā, tā ārzemēs. Speciāli šim mērķim uzņēmumā ir izveidots pārdošanas un projektu vadības departaments. Piemēram, sadarbībā ar vienu no lielākajām Norvēģijas būvniecības firmām patlaban tiek īstenoti vairāki projekti – uzņēmums gatavo iebūvētās mēbeles biroja ēkām.

«Piedāvājam pilnu pakalpojumu kompleksu, sākot ar to, ka aizbraucam pie klienta, kur mūsu dizaineri, uzklausot pasūtītāja vēlmes, uzzīmē mēbeļu tehnoloģisko plānojumu. Mūsu projektu vadītāji piedāvā optimālo izmaksu risinājumu, pamatojoties uz biroja lielumu un specifiku, vienojamies par tāmi, un tad seko ražošanas process. Nodrošinām arī garantijas un pēcgarantijas apkalpošanu,» stāsta D. Buls. SIA Ēdelveiss EG tehnoloģiskā parka elastība un ražošanas personāla profesionalitāte dod iespēju ražošanas procesā izmantot visdažādākos materiālus, tādējādi nodrošinot individuālu pieeju un arī visspecifiskāko vēlmju īstenošanu katram klientam. Saražotās produkcijas kvalitāti apliecina un nodrošina ISO 9001:2008 kvalitātes vadības sistēma, kuru uzņēmums ir ieviesis 2010. gadā.

SIA Ēdelveiss EG nav svešs sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības jēdziens, kas nozīmē rūpes par apkārtējo vidi, atbalsta sniegšanu darbiniekiem un līdzdalību labdarības pasākumos – ziedošanu. SIA Ēdelveiss EG ir nozīmīga loma Stopiņu novada uzņēmējdarbības vidē, jo tas nodrošina darba vietas arī daudziem vietējiem iedzīvotājiem. «Ražošanas ciklu esam sakārtojuši tādā līmenī, ka 70 procentus darbinieku varētu nodarbināt bez jebkādām priekšzināšanām – mums ir izveidota ļoti efektīva iekšējā apmācības sistēma,» saka uzņēmuma vadītājs.

2011. gadā uzņēmums ir ieviesis vides standartu ISO 14001:2004. «Līdz ar šo standartu ieviešanu uzņēmumā esam noteikuši riskus, kas saistīti ar mūsu darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, un veicam visus nepieciešamos pasākumus nepārtrauktai savas ietekmes uz vidi novēršanai, samazināšanai un uzlabošanai,» paskaidro D. Buls.

Pērn SIA Ēdelveiss EG ir veicis vērienīgu dāvinājumu – garderobes skapīšus Upesleju internātpamatskolai – rehabilitācijas centram. Šogad labos darbus iecerēts turpināt.

**

UZZIŅAI

• Vairāk par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iespējams uzzināt, apmeklējot interneta adresi www.edelveisseg.lv