Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

SIA Alfis - Liebherr tehnikas pārstāvis Latvijā

SIA Alfis kopš 1998. gada Latvijā pārstāv starptautiska koncerna Liebherr būvniecības un industriālo tehniku, pārliecinoši pretendējot uz vietu tirgus līderu saimē.

Uzņēmums saviem klientiem piedāvā iegādāties jaunu un mazlietotu Liebherr tehniku un tās aprīkojumu, nodrošina tehnikas demonstrāciju un operatoru apmācību. SIA Alfis augsti kvalificēti servisa speciālisti, kas pastāvīgi tiek apmācīti Liebherr tehnikas ražotāja rūpnīcās, sniedz kvalitatīvus servisa pakalpojumus visu diennakti.

"Kvalitatīva tehnika ir nozīmīgs palīgs uzņēmēja ikdienas darbā un produktivitātes veicināšanā. Konkurence šajā jomā ir diezgan spēcīga, tāpēc svarīgi ir ne vien pārdot konkrētu tehniku, bet arī spēt nodrošināt kvalificētu servisu," uzsver uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Agris Šulcs. SIA Alfis piedāvā iegādāties dažādas komplektācijas Liebherr ekskavatorus, krāvējus, buldozerus, pāļu dzīšanas un urbšanas iekārtas – visu, kas nepieciešams būvniecības procesam.

Lielākais SIA Alfis trumpis nenoliedzami ir operatīvi un kvalitatīvi servisa pakalpojumi, garantijas apkalpošana un konsultācijas. "Mūsu klientiem ir pieejams diennakts serviss un konsultācijas, ko nodrošina profesionāli un zinoši mehāniķi, kas apmācīti Liebherr tehnikas ražotāju rūpnīcās. SIA Alfis klienti šo darbu ir novērtējuši – uzņēmumam izveidojies stabils to klientu loks, kuri paļaujas uz mums, savukārt mēs – uz viņiem. Sevišķi svarīgi tas ir ekonomiski sarežģītajos apstākļos, kad cilvēki ļoti rūpīgi izvērtē lietderīgumu un atdevi, ko par ieguldītajiem līdzekļiem saņem pretī," stāsta A. Šulcs. Kopumā SIA Alfis apkalpo vairākus simtus Liebherr tehnikas vienību Latvijā un arī Lietuvā. Vaicāts, kādas tendences valda kaimiņu tirgū, A. Šulcs atteic, ka situācija šķiet cerīgāka nekā Latvijā. Tas skaidrojams ar valsts realizēto nodokļu politiku, jo lietuvieši izvēlējušies nodokļus samazināt, nevis paaugstināt. "Pārdomāta nodokļu politika ir viens no būtiskākajiem instrumentiem, ar kuru palīdzību stimulēt uzņēmējdarbību un veidot labvēlīgu vidi biznesa attīstībai," uzskata A. Šulcs.

Uzņēmums atrodas stratēģiski izdevīgā vietā – netālu no Rīgas, Jaunciema šosejas malā. "Kad Jaunciema šosejai klāt vēl izbūvēs tā saukto Brīvības ielas dublieri, tas mūsu atrašanās vietu padarīs vēl pieejamāku. Mums bija ļoti svarīgi, ka varam operatīvi nokļūt pie visiem klientiem ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā."

Visi uzņēmumu vadītāji domā par to, lai viņiem būtu vislabākie darbinieki – kompetenti, atbildīgi un motivēti. Izņēmums nav arī SIA Alfis, kurā šobrīd strādā vairāk nekā desmit diplomētu inženiertehnikas speciālistu. A. Šulcs apliecina, ka uzņēmums darbinieku izglītošanai līdzekļus netaupa: "Viena no ražotāja noteiktajām direktīvām ir regulāri paaugstināt darbinieku un uzņēmuma darba efektivitāti, jo, tikai investējot darbinieku apmācībā un pieredzē, mēs varam noturēt nemainīgi augstu kvalitātes latiņu." Pastāvot savstarpējai sapratnei starp darbinieku un darba devēju, tiek sekmēta uzņēmuma attīstība, un līdz ar to paaugstināsies ekonomiskie un sociālie rādītāji valstī.