Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

Tie, kuri taupa laiku, izvēlas Lango

Mūsdienu straujais dzīves ritms ievieš korekcijas arī ēšanas paradumos. Arī mēs – žurnālisti, kuri daudz laika pavada ceļā un kuriem no vienas tikšanās līdz otrai bieži vien ir tikai desmit minūšu, bieži iegriežamies lielveikalā vai degvielas uzpildes stacijas veikaliņā, lai nopirktu kādu sviestmaizi vai salātus.

SIA Lango piedāvātā produkcija ir ikdienas pusdienu labākais variants. Tāpat arī vakaros, kad spēki ir atstājuši un vakariņu gatavošana šķiet kā neiespējamā misija, Lango piedāvā risinājumu – pildītas pankūkas, ko atliek vien uzsildīt, un salātu trauks garantē izsalkuma remdēšanu un arī baudu, ko sniedz garšīga maltīte.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis stāsta: "Sākām ar salātu un pankūku ražošanu pavisam nelielās telpās Rīgā, Burtnieku ielā, bet šobrīd esam pirmais šāda līmeņa ražotājs Baltijā. Jaunajā ražotnē Stopiņos esam investējuši 2,5 miljonus latu, ir uzstādītas modernas, inovatīvas tehnoloģijas, kas ļauj pagarināt produkta derīguma termiņu, nepievienojot veselībai kaitīgus konservantus."

SIA Lango ir vienīgais uzņēmums Baltijā, kas ir ieguvis atzīšanu pēc šīs nozares ES izstrādātajām vadlīnijām, kas garantē vienādu produktu kvalitāti visur un vienmēr.

Paplašinoties un meklējot jaunas izaugsmes iespējas, 2008. gadā tika pieņemts lēmums sākt eksportu uz Lietuvu un nodibināts meitasuzņēmums UAB Lango LT. Šogad plānots sākt eksportēt arī uz Igauniju un Skandināvijas valstīm, tomēr kā galvenās izvirzot patērētāju intereses Latvijā.

Sabiedrība un profesionāļi augstu vērtē SIA Lango darbību, un kā apliecinājums tam ir kopš 2003. gada iegūtās balvas Gada prece dažādās produktu grupās. Izstrādājumu klāsts ir nemitīgā attīstības stadijā, un līdzās jau ierastajām pankūkām, dažādu garšu sviestmaizēm un salātiem tirgū tiek ieviesti jaunumi. 2009. gadā lielākās izmaiņas ir notikušas sviestmaižu grupā – pilnībā tika pārstrādāts Klasisko sviestmaižu sortiments, tagad tās ir ar vēl interesantāku garšu un bagātīgāku pildījumu; mainījies arī iepakojuma dizains un cenu politika. 2010. gadam ir izstrādāts mērķtiecīgs produktu attīstības plāns, kas paredz gan esošo produktu grupu pārskatīšanu, gan jaunu produktu grupu izstrādāšanu un palaišanu tirgū, kā arī mērķtiecīgs produktu virzīšanas aktivitāšu plāns.

Pateicoties Stopiņu novada industriālās zonas attīstībai un jaunu uzņēmumu ienākšanai, tiek attīstīta novada infrastruktūra, un zināms nopelns šajā procesā ir arī pieminētajai ražotnei. Līdz ar Lango ražotnes uzcelšanu novadā ir izveidota jauna iela – Stūraiņu iela, kā arī radītas jaunas darba vietas, daļa no 110 uzņēmumā strādājošajiem ir vietējie iedzīvotāji.