Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

Gaismas skola dod prieku tiem, kam to visvairāk vajag

Bērni ir dažādi, bet visiem viņiem nepieciešama mīlestība, rūpes un iespēja mācīties. Citiem šajā pasaulē klājas vieglāk, citiem grūtāk...

Gaismas speciālās internātskolas direktore Vita Felsberga uzsver: "Vajadzības mums visiem ir vienādas, taču, lai tās nodrošinātu, ne visiem pietiek savu spēku, tāpēc mūsu skola nāk palīgā ar pieredzējušiem pedagogiem, skolotāju asistentiem, medicīnisko un apkalpojošo personālu. Kopā mēs palīdzam šiem bērniem augt un attīstīties."

Skolā bērni apgūst speciālas izglītības mācību programmas, kas piemērotas dažādas attīstības audzēkņiem, viņi mācās radoši domāt un iepazīt dabu, zīmē, spēlē teātri, dejo un dzied.

Šīs ziemas aktualitāte ir hokejs un slēpošana. Slēpošanai jau ir viss nepieciešamais, un šoziem bērni gatavojas arī sacensībām, kas notiks februārī, bet slidotava vēl tikai top. "Esam bijuši uz vairākām hokeja spēlēm, un bērnu interese ir liela," teic direktore. Sportam skolā jau tradicionāli ir liela loma – tā ir iespēja uzlabot audzēkņu fizisko formu un rada viņos aizrautību un pārliecību par saviem spēkiem. Tūlīt jau jāsāk trenēties arī vieglatlētiem, jo septembrī iecerēta līdzdalība Eiropas speciālajā olimpiādē.

Jau kopš 2004. gada skolotāji aktīvi raksta projektus ES fondu atbalstam, un rezultātā ir sakārtota ne tikai skolas infrastruktūra un vide, bet pilnveidota arī metodika. Vita Felsberga ir lepna, ka Gaismas skolas pedagogu sarakstītās grāmatas un izstrādātie metodiskie materiāli tiek izmantoti praktiski visās speciālajās skolās. Šobrīd realizācijas procesā ir projekts par darba iemaņu apgūšanu 10. un 11. klasē pēc pamatskolas beigšanas.

Projektā paredzēts izveidot četras darba iemaņu mācību klases un kopā ar Igaunijas kolēģiem izstrādāt darba iemaņu mācības programmu, kas būs pieejama latviešu, igauņu un angļu valodā.

Par deviņdesmit sešiem audzēkņiem Gaismas skolā rūpējas 39 cilvēku liels personāls, kas garantē drošību, izaugsmi un attīstību katra bērna individuālo iespēju robežās. Paldies viņiem par to!