Topā vīriešu profesijas

© Ojārs Lūsis

Kopš 2011. gada septembra Profesionālās izglītības tālākizglītības un eksaminācijas centra (P.I.T.E.C.) Saldus filiāle atrodas plašās un mācību procesam piemērotās telpās – Rīgas ielā 8 Saldū.

Filiāles mācību procesa koordinatore Inga Ābelniece uzsver: «Tagad filiāle atrodas pašā pilsētas centrā – arī ar sabiedrisko transportu ir viegli nokļūt mācību vietā. Tāpat ir iespējas paēst un izmantot iespēju iepirkties centra veikalos vai nokārtot darījumus. Turklāt, ja pieprasījums pēc mūsu centra palielināsies, iespējams izmantot vēl vairāk telpu. Par šo iespēju mēs sakām paldies Saldus novada domei.»

P.I.T.E.C. piedāvā plašas profesionālās izglītības iespējas, sākot no dažu nedēļu, līdz pusgada kursiem. Vislielākās iespējas, izmatojot Valsts nodarbinātības aģentūras (VNA) izsniegtos kuponus, tiek piedāvātas bezdarbniekiem, kuri ne tikai bez maksas var apgūt jaunu amatu vai pilnveidot esošās prasme, bet arī ik mēnesi saņemt 70 latu stipendiju. Ar VNA kuponiem mācīties var arī strādājošie, kuri vēlas uzlabot savas zināšanas jau esošajā profesijā vai pilnveidoties. Sākoties rudenim, VNA sāk izsniegt jaunus kuponus gan bezdarbniekiem, gan strādājošajiem.

Šogad Saldū tiek akcentēta tā saukto vīriešu profesiju apgūšana – elektriķi, elektromontieri, iekšdarbu apdares strādnieki, atslēdznieki, autoatslēdznieki. Īpaši veiksmīga ir elektriķu un elektromontieru apmācības programma – kursus vada SIA L Serviss īpašnieks, kurš ne tikai labi zina, kas jāprot elektriķim, bet arī piedāvā studējošajiem prakses vietas un daļu kursu beidzēju pieņem darbā savā uzņēmumā. Tāpat laba sadarbība ir ar SIA Saldus būve, kas pieņēmuši praksē un vēlāk arī pastāvīgā darbā ne tikai jaunos būvdarbu meistarus, bet arī lietvežus, grāmatvežus, informācijas ievadītājus. Inga Ābelniece atzīmē: «Pēc kursu beigšanas studenti saņem atbilstošu izglītības dokumentu, kas būtiski uzlabo viņu konkurētspēju darba tirgū. Esam novērojuši, ka daļa studentu atgriežas pie mums – vieni paaugstina kvalifikāciju, citi apgūst papildu zināšanas. Tas apliecina, ka mūsu pasniedzēji ir labi profesionāļi, kuri spēj savas zināšanas nodot tālāk, tādējādi sagatavojot kvalificētu darbaspēku reģiona darba tirgum, kas šobrīd ir kļuvusi par valsts aktualitāti numur 1.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais