Saldummīļu prieks

© Ojārs Lūsis

SIA Saldus pārtikas kombināts pamatā nodarbojas ar piena konfekšu Gotiņa, īrisu, šerbetu, marmelādes un konfekšu krēmu izgatavošanu no dabiskām izejvielām. Gardi un veselīgi – Saldū ražotie kārumi ir pa prātam kā lieliem, tā maziem saldummīļiem.

«Mums ir ļoti svarīgas savu patērētāju vēlmes, tādēļ aizvien domājam par jaunu produktu ražošanu,» saka kombināta direktore Līga Grīsle.

Šā gada jaunums ir divu veidu Bērnu īrisa konfektes – īriss ar graudu pārslām un īriss ar aprikozēm un žāvētām dzērvenēm. Turklāt, domājot tieši par mazajiem ēdējiem, ir izveidoti jauni produktu iesaiņojumi ar atraktīvu dizainu. Tā, piemēram, konfekšu kārbiņās līdzās saldumiem atrodamas mozaīkas spēles, kas saldumu ēšanu padara krietni aizraujošāku. Iemīļota kļuvusi arī īpašā mazāka izmēra Gotiņa, kas iesaiņota no bērnu zīmējumu skicēm tapuša dizaina papīriņā, bet otrā pusē ir mīklas un to atminējumi. «Bērniem patīk,» apliecina L. Grīsle. Kā zināms, Saldus Gotiņa tiek izgatavota no dabiska, Saldus apkārtnē iegūta piena, pievienojot tam sīrupu, sviestu un cukuru. Līdz ar to šis ir viens no retajiem saldumiem, kas ne tikai nav kaitīgs bērna veselībai, bet pat ieteicams. To apliecina arī uzņēmumam piešķirtā preču zīme Dabisks produkts, kas kalpo kā garantija, ka pircēji iegādājas produktus bez E vielām un konservantiem.

Aizvien pieaug klientu skaits, kuri vēlas ietīt piena konfektes papīrā ar savu īpašo dizainu. «Šo pakalpojumu jau vairākus gadus piedāvājam uzņēmumiem, iestādēm, skolām un privātpersonām, jo individuāli iesaiņoti saldumi ir piemērota dāvana dažādām situācijām. Jaunums ir ietinamie papīriņi ar pilsētu simboliku,» stāsta L. Grīsle. Kā pirmā pilsēta pie sev raksturīgi iesaiņotām konfektēm, protams, tika Saldus un šim piemēram ātri sekoja Kuldīga, Dobele un citas pilsētas, tostarp galvaspilsēta. Izrādās, Gotiņas ar Rīgas skatiem kā dāvanas regulāri aizceļo uz dažādām pasaules valstīm.

Uzņēmuma nemainīga prioritāte ir sekošana vietējā tirgus tendencēm. Noslēgti jauni līgumi ar veikalu tīkliem Elvi un Lats, tādējādi arī lauku reģionos mītošie iedzīvotāji varēs iegādāties Saldū ražoto produkciju. Līdztekus izdevies veiksmīgi paplašināt eksporta tirgu. Konfektes Gotiņa nu iespējams iegādāties arī Latvijas pārtikas produktu stendā Rižskij dvorik Maskavā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais